MTÜ: óévbúcsúztató vendégéjszaka-számok

MTÜ: óévbúcsúztató vendégéjszaka-számok 

Több mint ötödével magasabb szálláshelyi forgalom volt 2023 legvégén, mint 2022 azonos időszakában.
Ez lett a szavazás eredménye a Lánchíd közlekedéséről

Ez lett a szavazás eredménye a Lánchíd közlekedéséről 

Forgalomcsillapított Lánchídról döntött az "első budapesti lakógyűlésen" szavazók túlnyomó többsége: ennek értelmében fenntartják a jelenlegi forgalmi rendet, így a felújítás befejeztével sem tervezik visszaállítani az egyéni gépjárműforgalmat a hídon - közölte a főpolgármester kedden az online szavazás eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján.
A magyarországi vendéglátás forgalmi adatai

A magyarországi vendéglátás forgalmi adatai 

A hazai vendéglátóhelyek forgalma (2021-2023 február).
2017-es szinten lehet idén az európai repülőterek forgalma

2017-es szinten lehet idén az európai repülőterek forgalma 

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa európai szervezetének (ACI Europe) előrejelzése szerint idén 9 százalékkal maradhat el az utasforgalom a járvány előtti, 2019-es év szintjétől, a forgalom teljes visszatérése pedig 2025-ben várható - írja az AIRportal.hu.
Megnőtt a hazai Tourinform irodák forgalma

Megnőtt a hazai Tourinform irodák forgalma 

Folyamatosan növekszik a turistáknak nyújtott információszolgáltatások száma a hazai Tourinform irodákban.  Az idei év első 8 hónapjában közel 1 millió 300 ezer vendégérdeklődésre válaszoltak személyesen, írásban, vagy telefonon keresztül az irodák munkatársai. Így az információszolgáltatások száma csupán 8 százalékkal marad el a 2019-es év eredményétől.
Rekordmértékben nőtt a SZÉP-kártya első féléves forgalma

Rekordmértékben nőtt a SZÉP-kártya első féléves forgalma 

A kártyakibocsátók adatai szerint idén az első félévben rekordmértékben növekedett a SZÉP-kártya forgalma - közölték a kibocsátók az MTI érdeklődésére.
99 százalékkal nőtt a vendéglátás forgalma

99 százalékkal nőtt a vendéglátás forgalma 

Az egy évvel ezelőtti alacsony bázishoz képest, amit a második hullám elleni védekezések korlátozó hatása okozott, márciusban 98,7%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene, 124%-kal pedig az árbevétele - tájékoztatta lapunkat a Magyar Bankholding.
Ezeken a repülőtereken volt a legnagyobb forgalom tavaly

Ezeken a repülőtereken volt a legnagyobb forgalom tavaly 

A repülőterek nemzetközi szervezete által kiadott statisztika szerint tavaly a járvány ellenére ismét Atlanta lett a világ legnagyobb forgalmú légikikötője, de további meglepetések is vannak a top 10-es listában - írja az AIRportal.hu.
Éledezik a taxis szektor

Éledezik a taxis szektor 

Kilábalóban a taxis szektor a koronavírus-járvány okozta sokkból, de messze még a járvány előtti szint - írja csütörtöki számában a Világgazdaság az Opten elemzése alapján.
Idén 17 millió utasra számít a bécsi repülőtér

Idén 17 millió utasra számít a bécsi repülőtér 

2022. évi kilátások: a világjárvány miatt az első negyedévben tapasztalt nagyon alacsony utasforgalom után az osztrákok töretlen nyaralás alatti utazási hajlandósága 2022 nyarán az utasok számának jelentős növekedéséhez vezethet – 2022-ben mintegy 17 millió utas várható Bécsben.

Harmadával nőtt tavaly a frankfurti reptér forgalma 

Harmadával nőtt tavaly a frankfurti repülőtér forgalma az előző évihez képest, de még így is kétharmadával maradt el a krízisév előtti forgalomtól a reptérüzemeltető Fraport AG hétfői közleménye alapján.

Ferihegy tavalyi forgalma mélyen a 2019-es szint alatt 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mintegy 4 millió 623 ezer utast kezeltek 2021-ben, a cargo mennyisége pedig történelmi csúcsot, 183 ezer tonnát tett ki - írja az AIRportal.hu.

Kiugróan nőtt a balatoni komp forgalma 

Folyamatosan és kiemelkedően nőtt a balatoni komp forgalma az elmúlt években, a várakozások szerint az idén a szállított személyek száma 38 százalékkal, a gépjárművek száma 50 százalékkal lesz több, mint 2015-ben, a kerékpároké pedig megduplázódik - áll a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Közel felére csökkent a német horeca ágazat forgalma 

Közel a felére csökkent a német szálloda- és vendéglátóipar forgalma a koronavírus-járvány kezdete óta a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn publikált kimutatása alapján.

Pang a frankfurti reptér is 

Nemcsak a miénk. Februárban csak az előző évi töredéke volt a frankfurti reptér forgalma, a cargo forgalom viszont havi rekordot ért el.

Elvitte a járvány a bérautóflotta felét 

Az autóbérlés forgalmát megfelezte a koronavírus-járvány, a cégek a járműparkjukat is piacra dobták a fennmaradásukért. A szektor azért készül az újranyitásra.

61 százalékkal csökkent a német turisztikai ágazat forgalma 

Közel kétharmadával esett vissza tavaly az első három negyedévben a német turisztikai ágazat forgalma a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

Csaknem felére zuhant a vendéglátóhelyek forgalma 2020 végén 

Csaknem felére zuhant a vendéglátóhelyek forgalma 2020 utolsó két hónapjában a járvány második hulláma ellen hozott korlátozó intézkedések hatására - közölte az MTI-vel kedden a Takarékbank vezető elemzője, aki szerint a második negyedévben már némileg élénkülhet a vendéglátás forgalma.

Soha nem látott csúcson a budapesti bringázás 

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15%-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. Soha nem mértek ennyi embert, 2020-ban összesen 2.771.710. kerékpározót számoltak ezeken az útvonalakon.

70-80 százalék is lehet a vadásztársaságok idei vesztesége 

Hiába kaptak mentességet a karantén alól, idén ősszel nem jöttek a külföldi bérvadászok Magyarországra - írja a portfolio.hu.

Nemcsak Ferihegy pang az ürességtől 

Harmadára csökkent a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma.

Ezeket a fürdők szenvednek leginkább Budapesten 

A koronavírusos időszak előtt két műemlék gyógyfürdőben a külföldiek részaránya 85 százalékot tett ki. Három budapesti fürdőben viszont az egy százalékot sem érte el a turisták aránya.

Kivonja óriásgépeit a Lufthansa 

Összes A380-asát, A340-esét és 747-400-asát kivonná egyes hírek szerint a Lufthansa-csoport, mivel a vártnál hosszabbra nyúlik a járvány miatti visszaesés - írja az AIRportal.hu

A kártyás vásárlások alapján úgy tűnik, lassan magához tér a vendéglátás 

Júniusban már majdnem annyit fizettek a magyarok bankkártyával éttermekben, kávézókban és bárokban, mint a koronavírus-járvány előtt – derült ki az Erste Bank kártyaforgalmi adataiból.

A tavalyi kapacitások negyedével chartereztetnek idén a hazai irodák 

Mondta el csütörtökön a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Judit egy szakmai webináriumon, amelyet a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete szervezett.

Naprakész NTAK-számok az első öt hónapról 

A Nemzeti Adatszolgáltató Központnak (NTAK) köszönhetően részletes adatok állnak rendelkezésre a szálláshelyek január-májusi forgalmáról, illetve már a nyári szezon alakulása is látható.

Hatodik éve folyamatos a növekedés az Orbisnál 

Lengyelország és Kelet-Európa legnagyobb szállodaipari befektetőcsoportja, az Orbis eredménye hatodik éve folyamatosan nő. A bevétel 4,6 százalékkal, az üzemeltetési EBITDA pedig 12,6 százalékkal emelkedett 2018-hoz képest. Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) csoportszinten 5,5%-kal, Magyarországon pedig jelentősen átlag felett, 9,1%-kal növekedett.

Több késést, kisebb forgalmat hozott a december 

Tovább csökkent a légiforgalom az év utolsó hónapjában, a késések azonban újból nőttek az előző évhez képest - írja az AIRportal.hu

Rekordév volt 2019 a Budapest Airportnál 

A Budapest Airport 2019-es éve újabb rekordot hozott a számok tekintetében – Tavaly, a repülőtér történetében először, több mint 16 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az év során 33 új járatot köszöntött a Budapest Airport, a fel- és leszállások száma pedig meghaladta a 122 ezret. A repülőtéren 135 ezer tonna légi teheráru fordult meg, a legnépszerűbb úti cél pedig továbbra is London.

Idén pünkösdkor 10 százalékkal többen utaztak vonattal 

Több mint 575 ezer utas vette igénybe a MÁV-START járatait az ünnepi hétvége alatt, ami 9,6 százalékos növekedés az előző év pünkösdi időszakához képest. Az elmúlt 5 év legnagyobb pünkösdi forgalmát érte el a vasútvállalat. Legtöbben a hosszú hétvége előtti pénteken vonatoztak, míg a legnagyobb növekedést szombaton érték el, aznap 12,7 százalékkal többen utaztak vasúton.

Visszaveti a strandok forgalmát az esős május 

Visszaveti a strandok forgalmát az esős májusi időjárás, a fedett medencével is rendelkező fürdőkben ugyanakkor többen fürdőznek - mondta a Magyar Fürdőszövetség elnöke az MTI érdeklődésére. A budapesti történelmi fürdők több vendéget fogadtak, a strandokon viszont csökkent a forgalom a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint.

Többet ettek-ittak tavaly az utasok Ferihegyen 

Több mint 60,6 milliárd forint forgalmat regisztrált a Budapest Airport 2018-ban a repülőtéren működő kereskedelmi egységekben, az utasok 22 százalékkal költöttek többet a terminálokon ételekre és italokra, mint előző évben - írja az Airportal.hu

Egyre többen használják a vasutat 

Csaknem 2,4 millióval nőtt a három legforgalmasabb vasútvonal utasszáma tavaly: a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok, valamint a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon összesen közel 34,6 millió ember utazott 2018-ban. A szolgáltatási színvonal javításának és a fejlesztéseknek köszönhetően a tíz legforgalmasabb vonalon 2,8 millióval emelkedett az utasok száma 2017-ről 2018-ra. A fejlődés az utazási kényelem, komfort terén a jövőben sem áll meg: jövő évtől az új járműbeszerzések révén az elővárosokban szinte teljes mértékben modern motorvonatok szállítják majd az utasokat - adta hírül az MTI.

Forgalmi javaslatok a bulinegyedben 

A Magyar Kerékpárosklub egy, a Szimpla kertben tartott fórum után levelet írt a VII. kerület főépítészének, melyben komplex megoldást javasoltak Erzsébetváros legforgalmasabb területének élhetőbbé tételére.

Idén is sokan utaztak Horvátországba 

A korábbi évek adatát több mint 20 százalékkal meghaladva tavaly megközelítette a négymilliót a letenyei magyar-horvát határátkelők személyforgalma - derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI kérésére összeállított adatsorából.

Közel kétszámjegyű növekedéssel zárta a 2017-es évet a charleroi-i reptér 

 Az előző évhez képest 6 százalékkal nőtt 2017-ben a fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repterének forgalma. A magyar hátterű WizzAir 16 százalékkal több utast szállított Belgiumba - közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

Komoly fennakadásokat okoz a havazás Európában 

A havazás és szélviharok miatt lezárták a brüsszeli, eindhoveni és nizzai repülőteret, és Európa több fő gyűjtő-elosztó légikikötőjében is jelentős késésekkel kell számolni. Budapesti járatok is érintettek.

Az amerikaiak utaznak a legtöbbet repülővel a világon 

A legtöbbet az Egyesült Államok állampolgárai utaznak a világon, belföldi és nemzetközi utasforgalomban is amerikai útlevéllel rendelkezők voltak többségben 2016-ban - derül ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb elemzéséből.

Kétszámjegyű növekedés az easyJetnél 

Az ősz első hónapjában 11 százalékkal többen utaztak az easyJettel, mint tavaly ebben az időszakban, ez most 7 718 714 utast jelentett. A járatok telítettsége 93,6 százalék volt. 

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt 

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nőtt az év első nyolc hónapjában a Balatoni Hajózási Zrt.-nél a tavalyi hasonló időszakhoz képest - mondta Veigl Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes az önkormányzati tulajdonban lévő hajózási társaság nyárzáró sajtótájékoztatóján Siófokon pénteken.

Növekedéssel zárta a nyarat az easyJet 

Augusztusban 8 219 017 utas választotta az európai fapados légitársaságot.  

Új rekord a Lufthansa Csoportnál 

Mintegy 60 millióan utaztak a Csoport légitársaságai által üzemeltetett járatok fedélzetén 2017 első fél évében – többen, mint eddig bármikor.

Jól ment az Orbisnak az első negyedévben 

2017 első negyedévében az Orbis forgalma 4,4 millió Euróval emelkedett (+7,6%) 62 millió euróra.

Ferihegyi utasszám: túl a tizenegymillión 

December 13-án köszöntötte idei 11 milliomodik utasát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Elárasztották Budapestet a kínai turisták 

Az idei év első négy hónapjában tovább nőtt a turistaforgalom Budapesten. Kiugró volt a bővülés Kínából, Izraelből, Hollandiából és a közép-kelet-európai piacokról. 

Tovább növelte forgalmát a Turkish Airlines 

A minap tette közzé I-XI. havi forgalmi adatait a török nemzeti légitársaság. Az időszak során 12%-kal nőtt az utasforgalom a szállító járatain.

Dubai International Airport: brutális forgalmi adatok 

Az idei év első hét hónapja során közel 45 millió utas fordult meg a Dubaj nemzetközi repülőterén, ez 13%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Szuper félévet zárt a Turkish Airlines 

Az idei első félévben tovább növelte utasforgalmát a Turkish Airlines, különösen a nemzetközi átszálló forgalom erősödött.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!