hirdetés
hirdetés

Átépítik Salzburg repülőterét

A szakma már eddig is sürgette az 1960-ban befejezett repülőtéri létesítmények modernizálását, de erre eddig nem került sor. 

hirdetés

Az érkező utas fogadó- és várócsarnok modernizálásával kezdték meg az építést május elején, melyet október végére, a téli menetrendi időszak kezdetére már befejeznek.

A felújítás során az épületek földszinti részét bővítik, több utas és várakozó kényelmi berendezést kicserélnek, a teljes padozatot, a légkondicionáló berendezéseket, az árusító helyiségeket, a bisztrókat és az éttermeket is átépítik. A csarnokot egy kicsit „eltirolosítják”, több helyi dekorációval, népművészeti elemekkel tarkítják, hogy a tartomány hangulatát már érkezéskor érezzék az utasok és várakozók. Az épület előtti területet is bővítik: nagyobb lesz a személygépkocsi és az autóbusz parkoló, több fedett kézikocsi tárolót és más kiszolgáló helyiségeket építenek. Egy mára már nem korszerűen használható műszaki kiszolgáló épület pedig lebontanak. 

A Flugfahen Salzburgnak a terület modernizálásával az a nem titkolt célja, hogy ha a szeptemberre tervezett közel-keleti légügyi tárgyalások eredményesek lesznek és a téli menetrendben több légitársaság is repülni fogja Tirol fővárosát, addigra már megfelelő felszereltséggel várják az utasokat.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk