hirdetés
hirdetés

Az utazási irodáknak kedvez a Wizz Air

Szeptember 11-ével a Wizz Air utazási feltételei újra módosultak, a változtatások kedveznek az utazási irodáknak.

hirdetés

Idén júniusban nagy felháborodást keltett az utazási irodák körében a Wizz Air módosított üzletszabályzata, különösen az az előírás, mely szerint a fapados légitársaság oldalán utazási irodás kóddal foglalók számára kötelező volt egy darab nagyméretű kézipoggyászt is foglalni. Így magasabb volt a repülőjegy ára, mint amikor valaki magának foglalta le ugyanezt a jegyet - poggyász nélkül. Ezzel úgy érezték az irodák, hogy hátrányba hozta őket a légitársaság az egyénileg foglalókkal szemben. 

Szeptember 11-től a Wizz Air utazási feltételei újra módosultak, ezek általában kedveznek az utazási irodáknak. A légitársaság tájékoztatójában leírja, hogy az utazási irodák visszajelzései miatt döntöttek úgy, hogy módosítják az utazási irodai foglalások feltételeit.

Első és talán a legfontosabb az irodák számára, hogy már nem lesz kötelező egy nagyméretű kézipoggyászt is befoglalni az utas részére.

További kedvező változtatás, hogy minden olyan járatra, amelynek indulásáig még legalább 14 nap van hátra, 48 órájuk van az irodáknak a foglalás véglegesítésére, közben a légitársaság garantálja számukra, hogy e két nap alatt számukra nem lesz drágább a jegy. Amennyiben a foglalás 48 órán belül nem lesz véglegesítve, a foglalás automatikusan törlődik. A Wizz Air felhívja az utazási irodák figyelmét arra, hogy ezt a lehetőséget csak azok vehetik igénybe, akik hitelkártyával vagy WIZZ hitellel készítik el a foglalást.

Harmadrészt a fapados légitársaság mostantól megadja a lehetőséget arra, hogy a foglalást végző utazási irodák jobb feltételek mellett változtathassák meg a foglalásokon szereplő neveket. Az új szabályozás értelmében a foglalástól számított két órán belül ingyenes változtathatják meg a neveket az irodák.

A kötelező check-inre vonatkozó szabályok is változnak Wizz Airnél az irodák számára. On-line check-in csak akkor lehetséges, ha a foglalás szerinti minden utasnak van legalább egy feladott bőröndje vagy egy nagy kézipoggyásza mindegyik járaton. Minden más esetben a repülőtéri check-in kötelező és ingyenes. Az ilyen foglalással rendelkező minden utasnak a Wizz Air repülőtéri check-in pultjához kell mennie bejelentkezés céljából. Amennyiben az utas igényli a weben keresztüli check-in lehetőségét, arra továbbra is van lehetősége a wizzair.com weboldalon.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk