hirdetés
hirdetés

Bukarest sem úszta meg a reptéri káoszt

A járatok több mint 40 százaléka késett az utóbbi hét napon a bukaresti nemzetközi repülőtéren.

hirdetés

A járatok több mint 40 százalékánál több mint 30 perces késést regisztráltak a bukaresti Henri Coanda Repülőtéren a június 30. július 6. közötti időszakban, 56 járatot pedig töröltek a légitársaságok - közölte csütörtökön a bukaresti repülőtereket üzemeltető társaság (CNAB).

A légitársaságok a pilóták vagy utaskísérők hiányával, a repülőgépek meghibásodásával, a csomagok ki- és berakodásának elhúzódásával vagy a személyzet kényszerű cseréjével magyarázták a késéseket. A CNAB szerint a 957 késés megoszlása nagyjából megfelel a bukaresti nemzetközi repülőteret használó légitárságok piaci részesedésének, a legtöbb késést a Wizzair (264), a Tarom (162), a Ryanair (148) és a Blue Air (99) járatainál regisztrálták az utóbbi hét napon.

Ugyanebben az időszakban 30 Bukarestből induló és 26 ide érkező járatot töröltek a légitársaságok.
Június 30. és július 6. között 1189 járatot fogadott és 1177-et indított a bukaresti Henri Coanda Repülőtér.
A román fogyasztóvédelem (ANPC) a hét elején közölte: ellenőrzéseket indított a reptéri fennakadások és járattörlések miatt bepanaszolt légitársaságoknál, de nem a bírságolásra, hanem arra összpontosít, hogy megelőzze a panaszok számának megsokszorozódását.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk