hirdetés
hirdetés

Dupla railjetek és Advent EuroCity vonatok Bécsbe

Advent közeledtével egyre többen látogatnak el az osztrák fővárosba, hiszen a karácsonyi vásárok meghitt hangulata és a császárváros nevezetességei kicsiknek és nagyoknak is tartalmas kikapcsolódást ígérnek. A karácsony előtti időszakban a MÁV-START megnövelt kapacitással induló nemzetközi vonatai kényelmes és gyors összeköttetést kínálnak Budapest és Bécs között. November 29-én, szombaton, valamint decembertől szombaton és vasárnap egyes railjet vonatok nyolcszáz ülőhelyet biztosító dupla szerelvénnyel közlekednek, emellett Advent EuroCity néven további vonatokat indít a vasúttársaság.

hirdetés

A karácsonyi ünnepek előtti időszakban szombatonként Advent EuroCity néven első osztályú és étkezőkocsit is továbbító vonatot indít a MÁV-START Budapestről Bécsbe. A Keleti pályaudvarról 7:35-kor induló járat Kelenföld, majd Tatabánya, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár állomást érintve 10:34-kor érkezik Wien Meidlingbe, végül 10:52-kor fut be Wien Westbahnhof állomásra. Az Advent EuroCity 17:34-kor indul vissza Bécsből Budapestre, részletes menetrendje elérhető a MÁV-START honlapján. A vonat étkezőkocsijában meleg reggeli és karácsonyi menü várja az utasokat. Az Advent EuroCitykre díjmentes helyjegyet biztosít a vasúttársaság, amennyiben a nemzetközi pénztárban erre a vonatra kérik jegyüket az utasok.

November 29-e és december 15-e között a közkedvelt railjet vonatok is megnövelt kapacitással várják az utazókat: a Budapestről november 29-én, szombaton valamint december 6-a és 15-e között szombaton és vasárnap 7:10-kor, Bécsből pedig a szombaton 17:48-kor induló vonatokon több mint nyolcszáz ülőhelyet kínálnak. Az első osztályon 152, a másodosztályon 632 utas fér el, míg a két business class részben további 32 ülőhely garantálja a kényelmes utazást. A megduplázott kapacitás ellenére is javasolja a vasúttársaság, hogy a Bécsbe utazók elővételben, minél előbb váltsák meg menetjegyüket és helyjegyüket. A menetjegyek az interneten, a nemzetközi pénztárakban, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is megvásárolhatók.

A két főváros közötti kényelmes és biztonságos utazásról a naponta több mint tíz alkalommal közlekedő vonatok gondoskodnak, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre. Kirándulójeggyel már 29 eurótól elérhető az osztrák császárváros, további 10 euróért pedig két napig korlátlanul vehető igénybe a bécsi városi tömegközlekedés is. Bővebb információ a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon található, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az érdeklődők rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk