hirdetés
hirdetés

Felújítja Boeing 737-800-asai kabinját a KLM

A holland királyi légitársaság megkezdte 14 darab Boeing 737-800-as kabinjának teljes felújítását, az Economy mellett a Business osztály is megújul. A főleg európai, így budapesti járatokon is használt géptípus fedélzete kényelmesebb lesz az utasok számára, és a súlycsökkenés miatt a fogyasztás, valamint a károsanyag-kibocsátás is csökken. A munkálatok 2022 márciusáig tartanak, az első felújított belsőjű gép már forgalomba állt - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

Kényelmes, könnyű ülések

Az üzleti és turista osztályon alkalmazandó új ülések ergonomikus kialakításúak, nagyobb kényelmet és lábteret biztosítanak a korábbihoz képest, a szövet borítás legnagyobb részt újrahasznosított bőrből készült. Az ülések átlagosan 20 százalékkal könnyebbek, mint a régiek, ennek köszönhetően 700 kilogrammal alacsonyabb a repülőgép súlya.

Az átalakítással éves szinten minden repülőgép 58 tonnával kevesebb kerozint fogyaszt majd, és 184 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát majd ki. A teljes flottára vetítve ez 812 tonna kerozin megtakarítását és 2576 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátását jelenti évente.


Stílusos és kényelmes

Minden felújított kabinnal rendelkező Boeing 737-800-ason elérhetővé válik a fedélzeti Wi-Fi szolgáltatás is, amelyhez a KLM ingyenesen elérhető Portal oldalán keresztül lehet hozzáférést vásárolni. Az utasok minden esetben félórás, üzenetváltásra használható ingyenes adatcsomagot kapnak, további internetezéshez kétfajta előfizetés választható. Az új ülésekhez saját USB-port is tartozik, amelyeken keresztül a hordozható eszközöket lehet tölteni repülés közben.

A fej fölötti csomagtárolók is megújulnak, egyszerre biztosítanak nagyobb teret a kabinban és több helyet a kézipoggyászoknak. A hangulatvilágítást LED-esre cserélik a szakemberek, amelynek köszönhetően a fényviszonyokat a napszaknak megfelelően lehet állítani, így reggel frissítő, este nyugtató hatás érhető el a használatával.

„A KLM még nagyobb kényelmet és stílusosabb utazási körülményeket akar biztosítani utasainak az európai járatokon. Mindemelett továbbra is kiemelten fontos a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság, ezért a KLM továbbra is jelentős forrásokat biztosít ezen célokra. Így nem csak az utasaink elvárásainak leszünk képesek megfelelni, de a válságból is erősebben jöhetünk ki” – mondta Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk