hirdetés
hirdetés

Magyar turistabusz súlyos balesete Szlovákiában

Egy 56 éves férfi meghalt, nyolcan pedig kórházba kerültek életveszélyes sérülésekkel a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, két embert közülük továbbra is mélyaltatásban tartanak. 

hirdetés

Huszonhárom súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek környékbeli kórházakban. Ők arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani, két sérült mélyaltatásban van. 

Forrás: Michal Svítok
Forrás: Michal Svítok
 

A könnyebb sérülteket a malackai (Malacky) tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük. A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra, és már haza is érkeztek.
A busz budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállított, amikor teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára.

Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult. Mint helyszínre érkezők beszámoltak róla, a közösségi oldalakra feltöltött videón is jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 2.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk