hirdetés
hirdetés

Még maradnak az USA beutazási korlátozásai

A Fehér Ház bejelentette, hogy a járványügyi helyzet romlása, a koronavírus delta variánsa miatt az Egyesült Államok egyelőre nem oldja fel a beutazási korlátozásokat – írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Jen Psaki szóvivő tájékoztatása szerint az eddigieknél jóval fertőzőbb törzs az USA-ban is terjed, emiatt a magas átoltottság ellenére újra növekedni kezdtek az esetszámok, bár a jelenség elsősorban az oltatlanokat érinti. Mivel a következő hetekben is az új konronavírus-fertőzöttek számának növekedésére számítanak, Psaki szerint az USA most nincs abban a helyzetben, hogy feloldja a 2020 márciusa óta érvényben lévő korlátozásokat. Egyes források szerint szeptembernél korábban nem lehet enyhítésre számítani.

Fotó:123.rf
Fotó:123.rf


Ennek értelmében nem léphet be senki az országba, aki a megelőző 14 napban a schengeni övezetben, az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Kínában, Dél-Afrikában vagy Brazíliában volt. Az USA állampolgárai viszont az Európai Unió több országába is korlátozások nélkül utazhatnak. Ezt az egyoldalú állapotot az európai országok mellett mindkét térség légitársaságai is fel szerették volna oldatni, és többször kérték a Joe Biden vezette kormányt, hogy engedélyezze a külföldiek belépését.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk