Megújulnak a kabinok és az ételkínálat az Air France-nál

Az utazási élmény további javítása érdekében felújítja mind a 12 Boeing 777-300-as fedélzetét az Air France, a business osztályra a legújabb, suite kialakítású ülések kerülnek. Az ételkínálat az eddigieknél fenntarthatóbb lesz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az Air France a francia elegancia jegyében újítja meg a hosszútávú járatok teljesítésére használt Boeing 777-300-asok prémium kabinját, mert célja, hogy a folyamatos fejlesztésekkel a lehető legjobb utazási élményt nyújtsa ügyfeleinek.

Az üzleti osztály most alapjaiban újul meg. Az ülések három fő tulajdonsága, hogy közel két méter hosszú, teljesen vízszintes ággyá alakíthatók, mindegyik folyosókapcsolatos és a mozgatható ajtókkal rendelkező suite (lakosztály) kialakításnak köszönhetően zavartalan privát szférát biztosítanak. A középen elhelyezett ülések esetében a  privát szféra zavartalanságáról egy plusz panel is gondoskodik.



Minden ülőhelyhez 17,3 hüvelyk képátlójú, 4K felbontású, tükröződésmentes érintőképernyő is tartozik, a szórakoztató tartalmakat zajszűrő technológiás fejhallgatókon keresztül lehet élvezni, de a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően az utasok a saját fejhallgatóikat is használhatják.

A Business osztály utasait az Air France hátulról megvilágított ikonikus logója, a szárnyas csikóhal fogadja. A légitársaság nagy figyelmet szentelt az osztály anyagainak megválasztására: pamut, csiszolt alumínium és francia cserzett bőr biztosít puha tapintású, kényelmes felületeket, amelyeken az Air France hagyományos, piros színű díszítése is helyet kapott.

Magával ragadó reklám a francia elegenciát és könnyedséget tükröző kis piros díszítésről. Lehet, hogy a hosszú piros az új kis fekete? Az Air France-nál biztosan...

{youtube|id=VBfe4CGenow}

Az új business class szolgáltatás 2022 szeptemberétől fokozatosan válik elérhetővé az Air France Boeing 777-300-as gépein, amelyeken egyenként 48 ülőhelyet alakítanak ki az üzleti osztályon.

Ezzel egyidőben a prémium turista és turista osztály is megújul. Előbbiben az Airbus A350-eseken bemutatott, 96 centiméteres lábteret kínáló, 124 fokra dönthető, a korábbinál szélesebb, USB A és C csatlakozóval és zajszűrős fejhallgatóval ellátott ülések kerülnek. A turista osztály ülései 43 centiméter szélesek, 119 fokra dönthetők és 79 centiméter lábteret biztosítanak, emellett USB A csatlakozó is elérhető. Mindkét osztályon 13,3 hüvely képátlójú, 4K felbontású, Bluetooth-technológiával ellátott érintőképernyőket építenek be.



A kabin minden részét az Air France klasszikus színeinek felhasználásával alakították ki: a tengerész kék és a fehér dominál, amelyeket piros szín egészít ki.

Az első felújított kabinú Boeing 777-300-as, a "Fontainebleau" idén ősszel New Yorkba teljesíti első járatát.

A fedélzettel együtt a fedélzeti kiszolgálás is megújul. Az Air France elkötelezett abban, hogy a hosszútávú járatok utasai fenntarthatóbb, helyi alapanyagok felhasználásával készülő menüt rendelhessenek. Az üzleti osztályon Michelin-csillagos séfek által összeállított menü a hagyományos fogások mellett vegetáriánus és hal ételeket is tartalmaz. A felszolgált menü minden osztályon A, vagy B tápépérték-besorolást kapott, vagyis magas tápértékű és rendkívül fontos a kiegyensúlyozott étrend szempontjából.



Az Air France az év végétől minden Párizsból induló járaton biztosítja a vegetáriánus menüt, francia forrásból szerzi be a húst, tejtermékeket és tojást, a hal pedig fenntartható forrásból származhat, és minden fogás Franciaországban készül. A gyermekek számára a légitársaság kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült ételeket kínál.

Az ételpazarlás csökkentése érdekében az Air France egyre szélesebb kör számára teszi lehetővé, hogy előre kiválaszthassa a menüt, a megmaradt ételeket jótékony szervezeteknek adja át, a fenntarthatóság jegyében az egyszer használatos műanyagok 90 százalékát 2023-ra lecseréli, a keletkező hulladékot pedig szelektíven gyűjti.


Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?