hirdetés
hirdetés

Mumbai-Budapest Turkish járat?

A világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közvetlen járatot indít Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, a Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében újságírók előtt.

hirdetés

Jelezte, a szükséges tárgyalásokat haladéktalanul megkezdik a Turkish Airlines-szal és az indiai hatóságokkal.
Szijjártó Péter indoklásában hangsúlyozta: az indiai beruházói közösség érdeklődése Magyarország iránt dinamikusan bővül. Így - értékelése szerint - a Budapest-Mumbai közötti járat a magyar-indiai és általában a magyar-keleti gazdasági, kereskedelmi, befektetési kapcsolatok szempontjából komoly előrelépést fog jelenteni.

Emlékeztetett, hogy a Malév csődje óta - a Budapest-Peking-járatot leszámítva - nincs hosszú távú, keleti irányú járat Budapestről. Ez Magyarországnak kifejezetten hátrányos, hiszen kelet felől egyre több a beruházási, befektetési és kereskedelmi szándék Magyarország és Közép-Európa irányába - mondta a miniszter.

Kelet, egyebek mellett India, felé a Qatar Airways napi három dohai járatával nyújt egyre kiterjedtebb átszállási lehetőségeket Budapestről. Hasonlóképpen a Turkish Airlines is Isztambulon keresztül. Hozzájuk csatlakozik az Emirates napi egy tripla hetesével. Az Aeroflot szintén a keleti szál miatt növeli egy ideje a Budapest-Moszkva járatsűrűséget. Még valaki?

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai