hirdetés
hirdetés

Nehéz volt a Lufthansa első negyedéve

Jelentősen romlott a Lufthansa-csoport első negyedéves pénzügyi helyzete, miután a túlkapacitás miatt jelentős költségnövekedés mutatkozott. Az üzemi szintű veszteség több mint felét a holding fapadosai hozták össze - írja az Airportal.

hirdetés

A német légitársasági konszern honlapján közölt negyedéves eredménykimutatás szerint a március 31-én végződött első pénzügyi negyedévben mindössze 3 százalékkal emelkedtek a bevételek, és 7,8 milliárd eurót tettek ki. Az üzemelés költségei azonban ennél nagyobb mértékben, 8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakában rögzített szintet, elérve a 8,7 milliárd eurót.

fotó: 123rf

A kiigazított üzemi eredmény 336 millió euró veszteséget mutatott az időszak végén, szemben a tavalyi szolid, 52 millió eurós nyereséggel, a pénzügyi műveletek egyenlege és értékcsökkenés, valamint adózás utáni eredmény 342 millió euró veszteséget mutatott, ami 777 százalékkal rosszabb, mint tavaly ugyanilyenkor.

A légitársasági csoport az elemzésében azt írta, hogy három faktor húzta negatívba a társaság gazdálkodását: egyrészt a tavalyi első negyedév az Air Berlin leállásával jobb helyzetben volt, mert jelentős mennyiségű kapacitás szabadult fel és így az átlagnál erősebb negyedévet zártak. Másrészt a jelenlegi túlkapacitás növekedést hoz az üzemi költségekben, a harmadik tényező pedig az egyre drágább kerozin, illetve ennek nyomán az egységköltségek emelkedése.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk