hirdetés
hirdetés

Vezetőt vált az Austrian Airlines

Az osztrák Austrian Airlines felügyelőbizottsága szerdai döntésen egységesen kiállt a 47 éves Alexis von Hoensbroech vezérigazgatói jelölése mellett - tudtuk meg szerdán a légitársaságtól.

hirdetés

Hoenbroech-t az anyacég Lufthansa jelölte még áprilisban a pozícióra, melyet augusztus elsejétől tölt be. Az irányítást Kay Kratky-tól veszi át. A légitársaság vezetőségének további tagjai Andreas Otto kereskedelmi, és Wolfgang Jani pénzügyi igazgatók.

Fotó: Austrian Airlines

 Alexis von Hoensbroech nem új a légiközlekedésben illetve a Lufthansa Csoportnál. A Rajna-vidékről származó férfi asztrofizikából doktorált a Max Planck Rádió Csillagászati Intézetben, a bonni egyetemen. 1999-től a Boston Consulting Group-nál dolgozott Münchenben és Tokióban.

2005-ben került a Lufthansához. 2009-től projektmenedzserként az Austrian Airlines Lufthansába történő intergrálásánál bábáskodott. Ezt követően, 2014-ig a frankfurti központban hálózatfejlesztéssel és értékesítéssel foglalkozott a leköszönő vezérigazgató, Kay Kratky-val együttműködésben. 2014-től kinevezéséig a Lufthansa Air Cargo kereskedelmi igazgatója volt.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk