hirdetés
hirdetés

27 pontos kiáltvány született az újturizmusért

A Föld-napjára (április 22.) időzítve tette közzé a körforgásos turizmus megteremtését sürgető kiáltványát a GD Consulting bécsi székhelyű tanácsadó iroda, amely a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozik. 

hirdetés

Az összeállítás 27 pontban veszi számba azokat a legfontosabb teendőket és alapelveket, amelyek nélkül nem valósulhat meg a fenntartható és jövőképes újturizmus világa. „Az elmúlt évek, hónapok és hetek meggyőzhettek minket arról, hogy napjainkban csak a változás, az átalakulás, a bevált gyakorlatok felbomlása a biztos, minden más bizonytalan. Megérkeztünk egyfajta világrend nélküli világrendbe. Ebben a felgyorsult világban keressük a kapaszkodókat, amelyek segítenek egyrészt megérteni a komplex folyamatokat, másrészt támpontot adhatnak a tervezéshez, hogy a kiszámíthatatlannak tűnő körülmények között is legyen bátorságunk tervezni, a jövő alakítását kezünkbe venni.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A szűken vett szakmánk, a turizmus területén ez azt jelenti, hogy olyan alapelveket kell lerakni, amelyek követése minden érdekelt számára elfogadható és optimális megoldás az életminőség központú körforgásos turizmusgazdaság megteremtéséhez. A hangsúly az optimális szón nyugszik. Párat csavarunk a képzeletbeli turizmus Rubik-kockánkon és megnézzük, milyen fordulatokra van szükség, hogy kirakhassuk az újturizmus világára jellemző formációt” – olvasható az érdekes összefüggésekre rámutató, számos izgalmas háttérelemzésre hivatkozó kiáltvány előszavában. A újturizmus receptje, a megvalósításhoz szükséges 27 összetevő a kiáltványban ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk