hirdetés
hirdetés

80 000 turista rekedt Kínában a covid-korlátozások miatt

Miután megugrott a szigeten a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, leállították a tömegközlekedést, ennek következtében körülbelül 80 ezer turista rekedt a területen. A kétségbeesett emberek fellázadtak a reptereken.

hirdetés

A Kína déli partjainál található, Hainan-szigeten alig egy hét alatt 827 esetet covid fertőzöttet jelentettek be, mire válaszul vasárnap reggel leállították a tömegközlekedést, a vasúti és a légi forgalmat is. A korlátozás körülbelül 80 ezer személyt érint, közülük 30 ezren a helyi szállásokon ragadtak.

depositphotos
depositphotos
 

A kellemetlen szituációt nem mindenki fogadta megértően: felvételeken terjed, hogy a kétségbeesett turisták ellepték a helyi repteret, és kitartóan kiabálják, hogy haza szeretnének jutni. A feldúlt tömeget hangosbemondókkal csitítják a hatóságok, és próbálják a szállásokra terelni őket, írja a CNN.

(forrás: CNN / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk