hirdetés
hirdetés

Az osztrákok is jórészt belföldön utaznak

Nagyon fogynak a szezonra a szálláshelyek. 

hirdetés

A járvány miatt erőteljesen változott az osztrák turizmus szerkezete és a nyaralási szokások is. A nemzetközi trendeknek megfelelően az elmúlt évben Ausztriában is rekordforgalmat generáltak a belföldön nyaraló turisták. A mostani főszezon kezdetén az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) és a mindtake piackutató cég közös reprezentatív felméréséből kiderül, hogy 10 osztrákból 6 biztos, hogy tervez utazást az idei nyári szabadsága alatt. Az utazást tervezők közel fele (46 százaléka) belföldi üdülést foglalt vagy tervez.

Walter Veit az ÖHV elnöke szerint „Ausztria továbbra is az első számú nyaralási úti cél nagyon sok osztrák számára. Egyre kevesebb azonban már a szabad szálláshely, a szálláshelyek igen jó foglaltságot mutatnak a nyári hónapokra, így aki meg nem döntött, javasolt a mielőbbi foglalás.”

Különösen kedveltek a vízparti és a hegyekben található szálláshelyek, így a belföldi rangsort nem meglepő módon Karintia vezeti, majd Stájerország és Salzburg tartományok következnek – tudható meg a friss kutatásból. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk