hirdetés
hirdetés

Covid-biztonsági tanúsítványt dolgozott ki Horvátország

A tegnap megtartott sajtótájékoztatón Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter, valamint Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója mutatta be a Safe stay in Croatia projektet, melynek internetes platformján minden érdekelt fél megtudhatja, hogy mit is képvisel a Safe stay in Croatia, letöltheti a biztonsági tanúsítványokat és megoszthatja a tapasztalatait.

hirdetés

Horvátország az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) által bevezetett Safe Travels mintájára megalkotta a Safe stay in Croatia nemzeti tanúsítvány, amely egyrészt jelentősen hozzájárulhat Horvátország biztonságos és keresett úti célként történő pozícionálásához, másrészt arra ösztönzi a turizmus megannyi szereplőjét – benzinkutak, repülőterek, kompok, szállodák, kikötők, magánszállások, múzeumok és egyéb látnivalók -, hogy továbbra is tartsák be a járványügyi intézkedéseket.

"A Safe stay in Croatia projektet és a Turisztikai és Sportminisztériumot vezető turisztikai és szakmai szövetségek támogatták. Az előírt protokollok több mint 200 000 vendéglátóhelyet és turisztikai szolgáltatót fednek le"- fejtette ki Brnjac, hozzátéve, hogy kiemelt fontosságú annak biztosítása, hogy a nemzeti tanúsítvány az idegenforgalom és az utazási láncolat valamennyi érdekeltje számára elérhető legyen, amit egyébként sikerült is elérni.

A projekt promóciós kampányáért a Horvát Idegenforgalmi Közösség felel. "Márciusban és áprilisban erőteljes kampányt folytatunk majd kiemelten fontos küldőpiacainkon, úgy mint Németország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Nagy-Britannia, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Franciaország és Hollandia. A kampány egyébként Horvátország mint jól felkészült és biztonságos turisztikai célpontként való népszerűsítésén túl edukációs jelleggel is bír, mivel az ideérkezőket szeretnénk megismertetni azokkal a turizmus minden szegmensében bevezetésre kerülő protokollokkal és járványügyi intézkedésekkel, melyek szavatolják a biztonságos és kellemes itt tartózkodást"- jelentette ki Staničić.

A www.safestayincroatia.hr weboldalon rákereshetünk a Safe stay in Croatia tanúsított turisztikai szolgáltatókra, hét alapvető kategóriában találhatunk releváns információkat az egészségügyi és biztonsági protokollokról, illetve megtudhatjuk, hogy mi a teendőnk koronavírus fertőzés gyanú esetén.

"A felhasználók a weboldalon található űrlap visszaküldésével oszthatják meg velünk tapasztalataikat, melyek fontos visszajelzésként szolgálnak a további fejlesztésekhez" – fűzte hozzá Brnjac, majd arra kérte az idegenforgalmi szektor és a kapcsolódó tevékenységek minden érdekeltjét, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a Safe stay in Croatia kampányhoz, melynek keretében ingyenesen juthatnak hozzá ehhez a biztonsági tanúsítványhoz, ily módon hozzájárulva Horvátország biztonságos úti célként történő megjelenítéséhez.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai