hirdetés
hirdetés

Debütált az osztrákok konferenciaszerző platformja

A több mint kétszáz hivatásturisztikai szakember részvételével zajló Convention4U-n bemutatták a Meeting Industry Report (mira) nevű tanulmányt az ausztriai MICE üzletág elmúlt évi tevékenységéről és eredményeiről.

hirdetés

A jelentésből kiolvasható, hogy 2019-ben Ausztriában először haladta meg az üzleti rendezvények száma a 25 ezret. Az üzleti eseményeken a tavalyi rekordévben 1,8 millióan vettek részt, mintegy 2,3 millió vendégéjszakát generálva az osztrák turizmusgazdaságnak. A tanulmány szerint a MICE iparág GDP hozzájárulása mintegy 8,9 milliárd euróra tehető, amely nemzeti össztermék 3 százaléka. Az online fórumon elhangzott, hogy idén március és május vége között Ausztriában egyetlen rendezvényt sem tartottak, míg tavaly ebben az időszakban 7200 rendezvény valósulhatott meg: az éves üzleti eredmény 30 százaléka ebben az időszakban jelentkezett - írja a GD Consulting.

Az osztrák tartományok turisztikai hivatalai és a kongresszusi irodák a jövőben még szorosabbra fogják ez együttműködést az ACB-vel és ÖW külképviseleti hálózatával, hogy új megoldások kidolgozásával segítség a legtöbbet szenvedett iparág mielőbbi talpra állását. „A MICE iparág az osztrák turisztikai és tudományos élet egyik legfontosabb nemzetközi cégtáblája, s a leghatékonyabb innovációs fórum az innováció ösztönzése szempontjából” - hangoztatta Petra Stolba az ÖW vezérigazgatója az online konferencián.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk