hirdetés
hirdetés

Egzotikus ízekkel csábít a Karib-térségbe a Condor

Quesadillas, chili con carne, grillezett kókusztejes garnélanyárs, héjában sült édesburgonya, fajitas – ez volt a menü a Condor múltkori budapesti rendezvényén, amelyen a meghívottak főztek maguknak.

hirdetés

Egy kép, egy íz, egy emlék többet ér ezer szónál – ezt az elvet követve invitálta a minap közös főzésre partnereit a Condor légitársaságot Magyarországon képviselő Aviareps. A Chefparade főzőiskolában nyolc csapat mérte össze ügyességét, és főzött különleges karibi fogásokat. A program tökéletesen sikerült, végül a résztvevők megették, amit főztek.

A rendezvényen azért az is kiderült, hogy miért tekinthető az egzotikus utazások, különösen a karibi térség specialistájának a Thomas Cook Csoporthoz tartozó légitársaság. Tóth Attila, az Aviareps ügyvezetője elmondta, hogy hagyományos működési modellt követ a Condor, három osztály, turista, prémium economy és business van a gépeken, és a turistán is van étkezés és alkoholmentes italok, a csomagfeladásért és a személyes check-in bejelentkezésért sem kell extrát fizetni. A fedélzeti szórakoztató rendszer igénybevétele is ingyenes. További kiegészítő szolgáltatások a turista osztályon – pl. két film megnézése után további filmek megtekintése, vagy alkoholos italok – felár ellenében vehetők igénybe a Condor hosszú távú járatain, amelyeken a kabinbelsők tavaly teljesen megújultak.

Lelkes volt a társaság
Lelkes volt a társaság

Az is elhangzott, hogy csak a Dominikai Köztársaság területén három reptérre repül a Condor Münchenből, Frankfurtból, illetve Bécsből. A bécsi járat Punta Canára közlekedik. A Karibi-térségben azonban összes 11 városba van járata a légitársaságnak, egyebek mellett Kubába, Mexikóba, Tobagóra, sőt Panamavárosba is el lehet jutni velük. A légitársaság globális hálózatában ugyanakkor négy brazil város, több afrikai, észak-amerikai és mediterrán úti cél is szerepel. Igazi különlegességet jelentenek nyaranta az alaszkai járatok. A légitársaság egyik újdonsága a 2015/16 téli menetrendtől üzemelő Rio de Janeiro-járat.

A magyar utasok Lufthansa-ráhordó járattal (vagy Bécsen át Austrian-nel) egyetlen átszállással, budapesti kiindulással tudják igénybe venni a Condor útjait. Ráadásul egyirányú (OW) jegyek vásárolhatók a járatokra, így gond nélkül megoldható, hogy másik városból utazzon haza az utas, mint ahová eredetileg érkezett.

Az estet támogatta a Dominikai Köztársaság Turisztikai Hivatala, képviselőjüktől megtudtuk, hogy tavaly hazánkból körülbelül 1000 turista kereste fel az egész évben kellemes hőmérsékletű, hurrikánoktól mentes vidéket, ezzel szemben Csehországból 6000-en jártak ott. Vízum nem kell a belépéshez, egy tíz dolláros illetéket kell csak fizetni ilyenkor.

A szigeten nagyon fejlett a turizmus, 4-5 csillagos, all inclusive ellátást kínáló luxusszállodák jelentik a kínálat gerincét, ugyanakkor a sziget délnyugati részén és belsejében kisebb panziókat is lehet találni. A sziget közúti infrastruktúrája jelentősen megújult az utóbbi időben, az új utak révén sokkal kényelmesebben és gyorsabban elérhetők a legfontosabb turisztikai vonzerők, 2-3 óra alatt az összes fontosabb üdülőhelyre el lehet jutni a repterekről.

Dominikai prezentáció
Dominikai prezentáció

A gyönyörű homokos tengerpartok mellett mangroveerdők, érintetlen kis szigetek és barlangok is várják a természet szerelmeseit, ugyanakkor a történelem iránt érdeklődők is megtalálják a számításukat az amerikai kontinens meghódításának kezdetéről származó erődök és templomok között. A magas hegyek szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket Dominika: a sziget közepén 3000 méter feletti csúcsokat találunk.

A karneválok, a dohánytermesztés, a rumkészítés, télen pedig a púposhátú bálnák megfigyelése jelent további különleges programlehetőséget a szigeten a turisták számára.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai