hirdetés
hirdetés

Ezek az újturizmus stratégiai alapelvei

Már hallgatható a Dunakavicsok turisztikai podcast 27. adása, amely egyfajta esszenciáját nyújtja az eddigi epizódoknak. Az adás szerkesztői most először egy helyen összefoglalják a 27 tételt és alapelvet, amely nélkül nem képzelhető el a sikeres turizmusmenedzsment a jövőben. 

hirdetés

A podcastban a Rubik-kocka analógia mentén felsorolt tételek és alapelvek egyrészt elméleti kapaszkodókat jelentenek, másrészt segítenek megérteni, hogy a kihívásokkal terhelt komplex világunkban milyen összefüggések felismerése vezethet el a sikerhez. Az elméleti alapelvek alkalmazását hiteles gyakorlati példák bemutatásával is segítik az adás készítői, Nagy-Szász István és Kovács Balázs.

A friss epizódban többek között Szókratész, Periklész, Deák Ferenc, J.F. Kennedy, Albert Einstein, Josef Schumpeter, Albert Schweitzer bölcsességei is megidézésre kerülnek, rácsodálkoztatva a hallgatókat arra, hogy a bölcsek gondolatai mennyire aktuálisak a jelenben, s milyen fontos üzeneteket, tanácsokat hordoznak a jövő turizmusának szempontjából is. Az adásból megértjük, hogy a jövő turizmusa miért a „turisták nélküli (!) turizmusról” szól, mi a látogató-gazdaság (visitor economy) alapja?

Természetesen a mostani epizódból sem hiányozhatnak a színes történetek, megtudhatjuk, hol és hogyan épül a világ első 3D-nyomtatású szállodája, illetve javaslatot is hallhatunk a jövő évi soros magyar EU-elnökség narratívájával kapcsolatban. Az adás végén megtudhatjuk, hogy ki lesz a következő műsor vendége, aki CDIO stratégiai igazgatói pozícióban dolgozik az Österreich Werbungnál. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk