hirdetés
hirdetés

Ezeket a városokat nem érdemes kihagyni 2018-ban

A Lonely Planet idén is elkészítette azon városok listáját, amelyeket érdemes meglátogatni 2018-ban. Az első helyen Spanyolország negyedik legnépesebb városa, Sevilla végzett. 

hirdetés

A listát a Lonely Planet készítői állították össze, figyelembe véve a városokban lévő kulturális- és sportolási lehetőségeket, a fejlesztéseket és az infrastruktúrát. A rangsorolásnál szempont volt az is, hogy mely városoknak van most szüksége kiemelt fiegyelemre, ilyen például a puerto ricói San Juan.

Az elmúlt hónapban a Maria hurrikán végisörpört Puerto Ricón, ezzel komoly károkat okozva a turizmusban is, amely az ország egyik legfontosabb bevételi forrása.

A Lonely Planet készítői szerint mostanra már több hotelt újranyitottak és gyors ütemben zajlanak a fejlesztések. "A világot meg fogja lepni, milyen hamar talpraállnak, mi ebben bízunk" – mondta Bailey Freeman, a Lonely Planet közép-amerikai és karibi desztinációkért felelős szerkesztője.

A lista első helyén a spanyolországi Sevilla végzett, mely elsősorban az építészetével vette le a lábáról a szerkesztőség tagjait.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

A népszerű Trónok harca sorozat helyszínéül is szolgáló városban a középkori építészet ötvöződik a modern stílussal.

A listán szerepel még többek között Detroit, Canberra és Hamburg is. Az európai városok közül Antwerp és Oslo is képviselteti magát.

Top 10 desztináció, melyet nem hagyhat ki 2018-ban: 

1. Sevilla, Spanyolország
2. Detroit, USA
3. Canberra, Ausztrália
4. Hamburg, Németország
5. Kaohsiung, Taiwan
6. Antwerp, Belgium
7. Matera, Olaszország
8. San Juan, Puerto Rico
9. Guanajuato, Mexico
10. Oslo, Norvégia

További részleteket ITT olvashat.

(forrás: Lonely Planet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk