hirdetés
hirdetés

Fél évig még biztosan marad az ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Ausztria legalább fél évvel meghosszabbítja a 2015-ös menekültválság óta a szlovén és magyar határán bevezetett biztonsági ellenőrzést - olvasható az osztrák belügyminiszter Gerhard Karner levelében, amelyben az Európai Bizottságot tájékoztatta e döntéséről - írja a GD Consulting.

hirdetés

A belügyminiszter erről szóló rendelete 2022. május 12-én, csütörtökön 0 órakor lépett hatályba és legalább 2022. november 11-ig tart. A rendelkezést szükség esetén ismét meg lehet majd hosszabbítani. Gerhard Karner szerint „óriási belbiztonsági kihívás elé állította Európát az ukrajnai háború. Különösen veszélyes fejlemények figyelhetők meg az emberkereskedelemben, ezért van szükségünk a külső határok erőteljes védelmére.”

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

Ausztria határain továbbra is fenntartja a járványügyi ellenőrzést is, jelenleg is érvényben van az úgynevezett 3G-szabály. Az osztrák gazdasági kamara ugyanakkor követeli, hogy Johannes Rauch a szövetségi egészségügyi miniszter vonja vissza rendeletét, ellenkező esetben arányossági eljárás keretében jogi úton lesznek kénytelenek ezt kikényszeríteni. Érvelésük szerint az aránytalanul szigorú járványügyi szabályozás jelentős versenyhátrányt okoz mind az osztrák utaztatási szektor, mind pedig a szálláshely-szolgáltatók számára. Mint ismert, a 3G-eljárás alapján jelenleg oltási vagy gyógyultsági igazolással, vagy ezek hiányában negatív koronavírus teszttel lehet csak Ausztria területére belépni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk