hirdetés
hirdetés

Ha Srí Lankára készül, erről mindenképp tudnia kell

Az elmúlt hét évtized legsúlyosabb gazdasági válsága sújtja Srí Lankát, ahol napokon belül elfogyhatnak az üzemanyagtartalékok. A szigetországban mindennapivá váltak a tüntetések, számol be az eseményekről a Reuters híre nyomán a 444.hu portál.

hirdetés

A benzinkutakon katonák osztogatják a sorszámokat, hogy az emberek ne vághassanak be egymás elé. „Négy napja várok a sorban, nem aludtam, nem ettem rendesen az elmúlt időkben” - nyilatkozta egy autós a Reutersnek.

A fővárosban és környékén egy hétre bezárnak az iskolák, az alkalmazottakat pedig felszólították, hogy dolgozzanak otthonról.

A legnépszerűbb közlekedési eszközök, a tuk-tukok is kényszerből parkolópályára kerültek /Fotó: depositphotos
A legnépszerűbb közlekedési eszközök, a tuk-tukok is kényszerből parkolópályára kerültek /Fotó: depositphotos
 

A kormány üzemanyagkészlete nagyjából kilencezer tonna gázolaj és hatezer tonna benzin. Cégek is rendelkeznek tartalékokkal, de a napi ötezer tonna gázolaj és háromezer tonna benzin átlagfogyasztás mellett, ha nem érkezik segítség, ez nem sokáig tarthat ki. A májusban frissen kinevezett miniszter már akkor egy napig tartó készletekről beszélt, június 15-én az energiaügyi miniszter pedig azt mondta, öt napig bírják a készletek.

A tömegközlekedést, az energiatermelést és az egészségügyet előnyben részesítik az üzemanyagelosztásban

Az ország energetikai szabályozó hatósága szerint az utolsó olajtartalékokat élik fel több hőerőmű működtetésére és az áramkimaradások csökkentésére. Hétfőtől a tervezettnél hosszabbak, háromórásak lesznek az áramkimaradások. „Reméljük, hogy a következő két hónapban három-négy órás marad az áramkimaradás, de ez jelen helyzetben még változhat” - mondta Janaka Ratnayake, a Srí Lanka-i Közművek Bizottságának elnöke.

A teljes cikk ITT és ITT található.

 

(forrás: Reuters / 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk