hirdetés
hirdetés

Hajszálnyira a csúcsévtől a spanyol turizmus

Spanyolország 13,7 millió turistát fogadott az idei első negyedévben, 41 százalékkal többet, mint egy éve - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön.

hirdetés

A tájékoztatás szerint az eredmény 3,5 százalékkal marad el a koronavírus-járvány előtti utolsó év, 2019 első három hónapjától. Az ágazat arra számít, hogy év végére a spanyolországi turizmus eléri a pandémia előtti szintet, amikor 83 millió turista érkezett egy év alatt. Tavaly ennek 86 százaléka teljesült 71,6 millió beutazóval.

Depositphotos
Depositphotos
 

Noha a látogatószám január és március között alacsonyabb volt a vártnál, a Spanyolországba utazó turisták mintegy 17 milliárd eurót költöttek, ezzel 45 százalékkal meghaladva a tavalyi és 12 százalékkal a négy évvel ezelőtti eredményt. A legtöbben, 2,6 millióan Nagy-Britanniából érkeztek, míg Franciaországból és Németországból is 1,7 millióan választották úti célnak az ibériai országot.

A legkedveltebb célpont 3,7 millió turista számára a Kanári-szigetek volt, amelyet sorrendben Katalónia és Andalúzia követett 2,7 millió és 1,9 millió turistával az idei első negyedévben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk