hirdetés
hirdetés

Így nyitnak a karácsonyi vásárok Ausztriában

Grazban csuklópántos beléptetés lesz, a karszalagokat szúrópróbaszerzűen ellenőrzik majd, Bécsben körbekerítik a területet, és a beengedő kapuknál végzik el a kontrolt, vagy „becsekkoló pontokat” állítanak fel.

hirdetés

Bécsben a városháza előtti téren (Rathausplatz) már javában építik a tradicionális karácsonyi vásár, a Wiener Christkindlmarkt kulisszáit, amely a tervek szerint november 12-ét nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Hogy pontosan milyen formában, az még nem teljesen ismert. Az engedélyekkel a hatóságok még kivárnak, Bécsben például még nem jelent meg a város végrehajtási rendelete. A járványügyi szabályokat bár a szövetségi kormány hozza, de az egyes tartományok, - így a tartományi joggal rendelkező Bécs városa is - a központi szabályoknál szigorúbb előírásokat is alkothatnak - írja a GD Consulting.

Bécs egészségügyi tanácsnoka, Peter Hacker optimista, azzal számol, hogy idén megrendezésre kerülhetnek az adventi vásárok, az akkor éppen aktuális járványügyi szabályokat ugyanakkor be kell tartatni és tartani. Két lehetőség van arra, hogy a vásárokon főszabályképpen csak oltott, gyógyult, vagy koronavírusra negatívan tesztelt egyén vehessen részt. Vagy körbekerítik az egész területet, s a beengedő kapuknál végzik el a kontrolt, vagy „becsekkoló pontokat” állítanak fel, ahol az igazolások ellenőrzést végzik, s a jogosultak csuklópántot kapnak, amely feljogosítja őket a vásár meglátogatására. A szalagokat, pántokat aztán szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Grazban például az utóbbit tervezik alkalmazni, míg Bécsben a központi karácsonyi vásáron az előbbit. A karácsonyi vásárok Bécsben is fokozatosan nyitnak, november 13-án például az idilli Türkenschanzparkban nyitja kapuit az adventi forgatag, míg a Mária Terézia téren  november 18-án nyitnak a puncsos bódék. Schönbrunnban még egy kicsit várni kell, ott november 20-án gyulladnak ki az ünnepi fények. Ahogy arról beszámoltunk, Ausztriában egy ötfokozatú járványügyi rezsim van érvényben, amely az intézkedéseket a kórházi intenzív ágyak leterheltségéhez szabja. További információk ITT és ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk