hirdetés
hirdetés

Izraelben szerdától karanténhotel vár a beutazókra

Izraelben szerdától minden külföldről érkezőt legalább tíz napra karanténhotelben helyeznek el - jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

hirdetés

A koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó kabinet hétfőn csak az Izraelbe belépők fogadásának új, egyelőre a következő tíz napra érvényes szabályozásával foglalkozott, a vírus újonnan megjelent, az eddiginél fertőzőbb variánsa miatt félretették a kereskedelmi és oktatási szigorítások eredetileg tervbe vett kérdéseit. A kabinet döntése szerint szerdától csak egészen kivételes esetekben oldják fel a külföldiek Izraelbe lépésének tilalmát, és szerda délután 2 órától minden belépőt legalább tíz napra kötelezően karanténnak kijelölt szállodákban helyeznek el.

Ha a tíznapos időszak elején és végén is negatív lesz a koronavírus-tesztjük, akkor hazamehetnek, aki viszont nem vállalja a tesztelést, annak 14 napot kell eltöltenie a szálloda szobafogságában. Az új szabályozás életbe lépéséig, a következő két napban a hazatérők még otthonaikban kezdhetik meg a kötelező karantént, de mindenkit meglátogatnak a tesztelők, és aki pozitívnak bizonyul, annak át kell költöznie a karantén-hotelbe.

Az Egyesült Királyságból, Dániából vagy Dél-Afrikából érkezőket már vasárnap óta egyenesen a hadsereg polgári védelmi egységeinek irányítása alatt álló karantén-szálláshelyre vitték a tel-avivi Ben Gurion repülőtérről. "Sok országban terjed a mutáció. A cél a légi közlekedés minél gyorsabb lezárása, és ehhez azt is javasoljuk, hogy külföldi állampolgárok ne lépjenek be az országba" - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök a kabinet ülésén.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk