hirdetés
hirdetés

Jachton nyaralva is le lehetne tölteni a karantént Thaiföldön

18 milliárd forintnyi bevételt várnak a jachton karanténozó turistáktól a dél-kelet-ázsai üdülőparadicsomban.

hirdetés

Jachtkarantén-programot hirdetett hétfőn a thai kormány, írja a BBC. Az egy éve elmaradó turisták hiányát alaposan megérző délkelet-ázsiai ország 1,8 milliárd baht (18 milliárd forint) bevételt remél a Thaiföldre negatív koronavírusteszttel érkező vendégektől, akikre a belépés után kötelező kéthetes karantén vár.
A thai kormány elképzelése szerint a kéthetes karantént a jövőben akár egy jachton vagy kisebb hajó fedélzetén is eltölthetik az egyik legnépszerűbb sziget, Phuket környékén. Így pedig a kötelező elszigeteltséggel együtt letudhatják a nyaralást is a külföldiek - értesült a szeretlekmagyarország.hu.A program tesztfázisa már meg is kezdődött száz hajó bevonásával. A turistáknak a jachtkarantén teljes időtartama alatt egy speciális karkötőt kell viselniük, mely folyamatosan méri többek között a testhőmérsékletet, a vérnyomást, ráadásul a viselő tartózkodási helyét is rögzíti. A karpánt még a nyílt tengeren, a szárazföldtől 10 kilométer távolságra is képes az adatok továbbítására.

Iparági statisztikák alapján a világjárvány előtt Thaiföldre érkező turisták száma napi 40-50 ezerről néhány százra zsugorodott az elmúlt egy évben.

A thai idegenforgalmi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy a tavasz második felében bevezethetik a hotelkarantén is, melynek során népszerű turistaparadicsomokban tölthetik le a kötelező karantént a turisták.

(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai