hirdetés
hirdetés

Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA

Az Egyesült Államok november elején feloldja a Kanadával és Mexikóval szemben fennálló szárazföldi beutazási korlátozásokat azon külföldi állampolgárok számára, akik a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltással rendelkeznek - jelentette be szerdai közleményében Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.

hirdetés

Mayorkas közleménye szerint a jövő hónaptól az amerikai kormányzat megszünteti a 2020 márciusától fennálló korlátozásokat és "engedélyezi a Mexikóból és Kanadából érkező, Covid-19 elleni védőoltással rendelkező utazóknak, hogy nem hivatalos céllal is belépjenek az Egyesült Államokba". Az intézkedés vonatkozik a baráti, illetve családlátogatásra érkezőkre és a turistákra is, akik a szárazföldön, vagy komppal érkeznek Amerikába - írta a tárcavezető.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Amerikai tisztségviselők közlése szerint az új szabályok hasonlóak a nemzetközi légiközlekedéssel az Egyesült Államokba érkezőkre vonatkozó - a múlt hónapban bejelentett - tervezett követelményekhez, de nem azonosak velük. Joe Biden elnök kormányzata szeptemberben jelentette be, hogy - többek között az Európai Unió és az Egyesült Királyság állampolgárai - várhatóan novembertől beléphetnek az Egyesült Államok területére, amennyiben a repülőgépre történő felszállás előtt igazolni tudják, hogy megkapták a védettséghez szükséges oltásaikat. Az amerikai határállamok törvényhozói üdvözölték a lépést, ugyanis szerintük a 19 hónapja életben lévő korlátozások negatív hatással voltak a gazdaságra és megakadályozták, hogy barátok és családok személyesen találkozzanak egymással. "A szárazföldi és a légi közlekedésre vonatkozó korlátozások feloldásáról szóló intézkedéseket "hamarosan" bejelentjük" - áll a washingtoni belbiztonsági minisztérium közleményében.

A tárca tájékoztatása szerint a közigazgatás "következetes és szigorú protokollt dolgoz ki minden, az Egyesült Államokba utazó külföldi állampolgár számára - akár légi úton, akár szárazföldön, akár komppal érkezik az országba". Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a múlt pénteken bejelentette: az amerikai szabályozó hatóságok, illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által engedélyezett Covid-19 elleni vakcinákkal beoltottak léphetnek majd be az Egyesült Államok területére. Szakértők szerint egyelőre megválaszolatlan kérdés az, hogy beengedik-e azokat a turistákat, akik a koronavírus elleni két különböző oltást kaptak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk