hirdetés
hirdetés

Karantén korlátozás nélküli országok listája

A MUISZ tájékoztatása alapján.

hirdetés

A következő információt küldte a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) tagságának tájékoztatására. 

"Kedves Kollégák!

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli- és Állampolgársági Főosztálya valamint a BRFK törzs megkeresésünkre az alábbi tájékoztatást küldte meg szövetségünknek:

Tisztelt Titkár Asszony!

A 291/2020. Korm.rendelet alapján a magyar állampolgárok – valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is – Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.

A Kormány a 282/2020. (VI.17.) rendeletével a veszélyhelyzetet 2020. június 18-val megszüntette (azaz, minden, a veszélyhelyzet időszakában és időszakára hozott intézkedés, ideértve a 81/2020. Korm.rendeletben rögzített utazási korlátozásokat is, hatályát vesztette), s a 283/2020. (VI.17.) Korm.rendelet által kihirdetett járványügyi készültség időszakára vonatkozó utazási korlátozásokat (mert újakat kellett hozni a harmadik országbeli állampolgárok tekintetében a hatályát vesztett Korm.rendeletben szereplők helyett) a 291/2020. (VI.17.) Korm.rendeletben rögzítette (s akik ennek személyi hatálya alól kikerültek (magyar, EU-s állampolgárok stb.), azokra a veszélyhelyzetet megelőző utazási szabályok váltak érvényessé újra).

A 291/2020. Korm.rendelet alapján a magyar állampolgárok – valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is – Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak. Felhívjuk azonban a kollégák figyelmét, hogy az egyes országokba történő beutazás szabályairól az utak indítása előtt tájékozódjanak az adott ország Külügyminisztériumánál, melyek listája ITT letölthető!"

(forrás: MUISZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk