hirdetés
hirdetés

Lezárták a Machu Picchut a perui zavargások miatt

Bezárta az inka romvárost a perui kulturális minisztérium az országban folyó politikai tiltakozások miatt. Több száz turista ott rekedt a fővárosban, akik egyelőre nem tudják, várjanak, míg csökken a feszültség, vagy utazzanak haza.

hirdetés

 A vasúti közlekedés – az egyetlen mód a turisztikai látványosság eléréséhez a gyalogláson kívül – több napja szünetel, a pályát ugyanis tüntetők megrongálták, az üzemeltető szerint felszedték a síneket. A romváros lábánál, Aguas Calientesben legalább négyszáz turista rekedt, közöttük háromszáz külföldi, ír a helyzetről a 24.hu portál.

Depositphotos
Depositphotos
 

Decemberben a Machu Picchu környékén rekedt turistákat - akkor mintegy ezren voltak épp a Machu Picchunál - különvonattal menekítették ki, a rendvédelmi erők és vasutasok közreműködésével. A perui zavargások Pedro Castillo elnök december 7-i lemondatása és őrizetbe vétele után robbantak ki.

Limában, ahová megérkeztek az andoki szegény régióból jött tüntetők, szombaton továbbra is feszült volt a helyzet. A rendvédelmi erők páncélozott járművel törték be a San Marcos egyetem kapuját, hogy kiűzzék onnan a napok óta az épületben éjszakázó, vidékről érkezett tüntetőket., közben mintegy kétszáz embert előállított a rendőrség.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk