hirdetés
hirdetés

Menő hótalpas túrák, akár kezdőknek is

A hótalpas túra nem igényel különösebb technikai tudást, már az első néhány lépés után megtanulható a helyes mozgás. Azonban nem árt, ha rendelkezik álló- és hidegtűrő képességgel is hozzá.

hirdetés

Íme, öt klassz hely, amit akár még idén érdemes felkeresni hótalpakkal felszerelkezve.

MÁTRA ÉS NORMAFA – MAGYARORSZÁG

A Normafától vagy Mátrafüredről el lehet indulni egy fél napos hótalpas túrára. A túrákat nem csak nappal, hanem éjszaka, fejlámpákkal, vagy akár fáklyákkal is megrendezik. A közelben igen sok túraútvonal felfedezhető, melyek mindegyike csodálatos vidékeken, völgyeken, erdős területeken visz keresztül. Jegyek és időpontfoglalás ide kattintva elérhető.

RAX-FENNSÍK – AUSZTRIA 

Az alsó-ausztriai Bécsi-Alpokban található Rax-fennsíkot hótalpakon lehet a legjobban felfedezni. Közel 11 km-es fennsíktúra vezet a hegyállomástól a Praterstern-jelzőtábla mellett az 1642 méter magas Ottohaus kunyhóhoz, és az 1737 méter magas Jagobskogelhez. Útközben a fehéren csillogó hegyoldalak, és a behavazott hatalmas fenyvesek mellett újra és újra csodálatos kilátás tárul eléd az alpesi Schneebergre. A két napos élménytúra január 28-án, szombaton indul Budapestről, további részletek a Túra Barát oldalán található.

Forrás: Shutterstock/Johannes
Forrás: Shutterstock/Johannes

TÁTRA – SZLOVÁKIA

Az Észak-Szlovákiát átszelő Tátra különböző hegycsúcsokkal büszkélkedhet, amelyek kiválóan alkalmasak hótalpas túrázásra. Az egynapos túra során a környék számos gyönyörű ösvényén haladsz keresztül, miközben megismerhető a Tátra vadon élő világa. A Chopokról és a Gyömbérről páratlan a panoráma. Ez a kirándulás ideális minden gyakorlott túrázóknak, és azoknak, akik egy csodálatos természeti terület néhány órás nyugodt felfedezésére vágynak. További információk az alábbi linken elérhetők.

TRIGLAV NEMZETI PARK – SZLOVÉNIA

A hóval borított erdőktől a nyílt fennsíkokig hótalpon fedezhető fel a hatalmas szlovén Triglav Nemzeti Park és a Júliai-Alpok rejtett szépségei. A túra elején elsajátítható az alapvető technika, amelyek segítenek megtanulni, hogyan kell megfelelően közlekedni a hótalpakkal különböző terepeken, és hogyan kell átkelni egy lejtőn. Ezen a túrán gyönyörű, magasodó havas hegyek között, befagyott vízesések és csobogó patakok, apró hegyi falvak mellett kirándulhat a túrázó családias hangulatban. A különböző hosszúságú és intenzítású túrák közül itt tudsz válogatni.

ZAKOPANE ÉS A MAGAS TÁTRA - LENGYELORSZÁG

Ezen a háromnapos pörgős és lazulós túrán térdig érő hóban gázolhat a fenyvesek között, és  gyönyörködhet a lélegzetelállító panorámában. A 9 kilométeres távon útba ejthető a befagyott Csorba-tavat és a Poprádi-tóhoz érkezve a magasodó hegygerincek között élvezhető az utánozhatatlan téli tátrai hangulat. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence, itt felfedezhető a lengyel gasztronómia remekei. A részletes programterv és a foglalás ide kattintva elérhető.

(Forrás: travelo.huutazom.comtrekking-tours.hu, slovenija.euwanderwell.hu)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk