hirdetés
hirdetés

Ne most induljon lisszaboni városnézésre!

A portugál hatóságok pénteken 15 órától vesztegzár alá helyezték Lisszabont és több környező települést, hogy így akadályozzák meg a koronavírus indiai (delta) variánsának elterjedését az országban, adta hírül a telex.hu portál.

hirdetés

A portugál fővárosban és környékén 2,8 millió embert érint az intézkedés, ők hétfő reggel 6 óráig nem hagyhatják el a területet, ahová a beutazás sem engedélyezett – írja a Correio da Manhã portugál napilap.

„Ez nem járványvédelmi intézkedés, hanem kísérlet arra, hogy megfékezzük azt, amit Lisszabonban tapasztalunk” – mondta Mariana Vieira da Silva kabinetminiszter, és hozzátette, hogy a járványhelyzet romlása miatt lassítani fogják a korlátozások feloldását. Szerinte a helyzet aggasztóbb, mint az előző hetekben volt. Lisszabonban nagyjából 300 új fertőzött jut 100 ezer lakosra.

A portugál fővárosba utazó külföldi turisták kivételt képeznek a hétvégi vesztegzár alól, és továbbra is ki-be járhatnak a térségben. Az intézkedés a repülőjáratokra és a munkaügyi célú utakra sem vonatkozik. A tízmillió lakosú Portugáliában 1350-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma szerdán, február óta ez volt a legnagyobb emelkedés – írja az MTI.

A fertőzések száma azt követően indult emelkedésnek, hogy Portugália alig egy hónappal korábban megnyitotta határait az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező látogatók előtt. A delta variáns Nagy-Britanniában is sebesen terjed, az új megbetegedések szinte mindegyikéért ez a változat felelős.

A teljes cikk ITT található

 

(forrás: MTI / telex.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai