hirdetés
hirdetés

Nem a legjobb hely most a turistáknak a forrongó Peru

Több száz turista rekedt Peru fő látványossága, a Machu Picchu melletti kis településen. Sokan már négy-öt napja várnak arra, hogy a zavargások miatt leállított vonatok újrainduljanak - írja az Euronews.

hirdetés

„Nem kapunk sok információt a helyi hatóságoktól. Az otthon lévő ismerőseimre hagyatkozom. Próbálunk megoldást találni arra, hogy elmehessünk. Főleg az időseket és a betegeket szeretnénk kijuttatni innen" - mondta egy amerikai férfi.

A Machu Picchu melletti Aguas Calientes nagyon félreeső helyen fekszik. A legközelebbi városig, Ollantaytambóig most kiszámíthatóan csak egy harminc kilométer hosszú túrával lehet eljutni, a sínek mentén. Ez viszont nem mindenkinek opció.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


„El szeretnénk menni. Sétálnánk is, de az édesanyámnak és nekem két bőröndünk van, mindkettő vagy harminc kilós, úgyhogy nem tudunk végigsétálni az ösvényen" - magyarázta egy hongkongi nő.

Peru más részein turisták ezrei vannak hasonló helyzetben a lezárt repülőterek és az úttorlaszok miatt. A Pedro Castillo elnök letartóztatását követően kitört zavargásokban már több mint húsz ember halt meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk