hirdetés
hirdetés

Rekordot dönt Sri Lanka turizmusa

Egy hónap alatt még soha annyi turista nem érkezett Sri Lankára, mint idén júliusban – jelentette be az ország kormánya.

hirdetés

Idén júliusban 209,351 turista érkezett a dél-ázsiai szigetországba, ennyi külföldi még soha nem utazott egyetlen hónap alatt ide – legalábbis az 1960-as évek óta vezetett statisztikák szerint.

„Érdemes megjegyezni, hogy a júliusi adat még a tavaly decemberinél is magasabb, pedig az év utolsó hónapja hagyományosan mindig a legjobb forgalmú időszak Sri Lankán. Tavaly decemberben is rekordforgalmat ért el a sziget turizmusa 206,114 vendégérkezéssel, de az idén júliusi adat még ezt is felülmúlta” – olvasható a kormány közleményében.

A kiváló adatokra alapozva tovább ütik a vasat az illetékesek, novemberben várhatóan komoly kampány indul digitális platformokon a téli szezon népszerűsítésére.

Sri Lanka egyik legnépszerűbb látványossága, a Sigiriya szikla (Fotó: Szántó Zoltán)
Sri Lanka egyik legnépszerűbb látványossága, a Sigiriya szikla (Fotó: Szántó Zoltán)

Érdekes módon Nyugat-Európa Sri Lanka legfontosabb küldőpiaca, ahonnan tbb mint 380 ezer turista érkezett az idei első félév során. Tavaly a régió még csak 321 ezer vendéget generált. A második legfontosabb küldőpic Dél-Ázsia, elsősorban a szomszédos India. Harmadik helyen a Kína által dominált Kelet-Ázsia áll. Az utóbbi két térségből is jelentősen nőtt a turistaforgalom az idén. Ha a küldőországokat nézzük, akkor Kínából, Ausztráliából és Ausztráliából bővült a legnagyobb mértékben a vendégszám.

A friss adatok tükrében úgy tűnik, hogy a dél-ázsiai ország kiheverte a kormányzat és a szeparatista tamil tigrisek közötti, 30 éven át tartó, 2009-ben lezárult harcok negatív hatásait, és a világ leggyorsabban fejlődő úti céljai kerül.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk