hirdetés
hirdetés

Rubellel is fizethetnek az orosz turisták Egyiptomban

2014-ben 4,4%-kal több turistaérkezést regisztráltak Egyiptomban, mint egy évvel korábban, ez azt jelenti, hogy közel 10 millió turista kereste fel az észak-afrikai országot. Ha minden így marad az idén is, akkor év végére újra a világ leglátogatottabb országai közé – nyilatkozta az Egyiptomi Turisztikai Hivatal elnöke, Samy Mahmoud.

hirdetés

A 2011-es politikai felfordulást követően különösen a kulturális turizmus esett vissza, miközben a tengerparti üdülőhelyek azóta is viszonylag stabil töltéssel üzemelnek. A jelenlegi adatok szerint a Vörös-tenger mellett fekvő szállodák átlagosan nyolcvan százalék körüli töltéssel üzemelnek. Mahmud azt is bejelentette, hogy öt új charterlánc indul hamarosan Egyiptom és Kína között, és ez önmagában 700,000 turistaérkezést generálhat egy év alatt. A spanyol tour-operátorok is visszatérnek az országba: márciustól újraindulnak a charterjáratok Madridból Asszuánba - értesült a tourism review. 

Az egyiptomi kormány offenzívába lendült közben az orosz piacon is. A minisztérium illetékesei bejelentették, hogy mostantól az orosz turisták rubelben is fizethetnek az egyiptomi boltokban. 2014-ben több mint hárommillió orosz turista kereste fel Egyiptomot, azonban a rubel értékvesztése miatt ez a szám csökkenni fog az idén. A visszaesés megállítása érdekében az egyiptomi turisztikai minisztérium ideiglenesen eltörölte az orosz állampolgárok számára a 25 dolláros vízumdíjat január 15. és április 30. között. Az is elképzelhető, hogy a vízumdíj-elengedést meghosszabbítják egészen a nyári szezonig.

Sisi kétszer járt már Oroszországban, tavaly ezt a szép kabátot kapta Putyintól (fotó: wikimedia)
Sisi kétszer járt már Oroszországban, tavaly ezt a szép kabátot kapta Putyintól (fotó: wikimedia)

Az orosz-egyiptomi közeledés előzménye, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a hónap elején Egyiptomba látogatott és tárgyalt Abdel Fattah al-Sisi elnökkel. A megbeszélésen felmerült, hogy a két ország közötti kereskedelmi elszámolásban a helyi valutákat alkalmazzák a dollár helyett.

Oroszország hasonló megállapodást kötött nemrégiben Kínával és Indiával is.

(forrás: Tourism Review)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk