hirdetés
hirdetés

Svájcban a legdrágább az életed

Megélhetési költségek alapján a svájci városok a világ legdrágább helyei, a legdrágább magyar város természetesen Budapest.

hirdetés

Az Alapblog cikkét szemléző Index azt írja, a Numbeo által összeállított lista elején Zürich, Bázel, Lausanne, Genf és Bern áll, ezeket a svájci városokat négy norvég város követi, közéjük ékelődik be az izlandi Reykjavík. New York a 11, San Francisco, majd az alaszkai Anchorage követi. Az utolsó 25 helyen néhány Pakisztáni város kivételével kizárólag indiai városok vannak.

Genf látképe. Forrás: Wikimedia commons
Genf látképe. Forrás: Wikimedia commons

A Numbeo a lista elkészítésénél a New Yorkhoz viszonyított bérleti díjakat, az élelmiszerek, éttermek, szállítási költségek és közműszolgáltatások díját, az éttermi kínálat New Yorkhoz viszonyított árát és az átlagbért veszi figyelembe.

A Top 30-ba London és Párizs fért bele, Róma már a 116. helyet foglalja el, Bécs a 166. Budapest a 274. a listában, előtte van a régióból Bécsen kívül Ljubljana, Párga, Zágráb, Pozsony és Varsó is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk