hirdetés
hirdetés

Szabadulnának krími luxusvilláiktól az oroszok

Több, mint nyolc éve, hogy Oroszország illegálisan annektálta a Krímet. Ezen évek alatt virágzó turisztikai iparág nőtt ki a semmiből: oroszok kínálnak itt luxuspihenést honfitársaik számára. Ezrek adják bérbe magánvilláikat, és természetesen sok szálloda is építettek. De mivel a jelenlegi háború kimenetelét ma senki nem tudja, a gazdag oroszok pánikba esve adják el itteni ingatlanjaikat - írja laptársunk, a Privátbankár.

hirdetés

A Fekete-tengeren fekvő félszigetre 2014 óta több mint 600 ezer orosz költözött, de persze addig is sok orosz nemzetiségű lakott ott. A félszigeten nyaralni sokáig kevesek kiváltsága volt és most sincs ez másképp. Azok számára, akik otthon keresik a pihenést, különösen kedvelt nyaralóhely lett.

Most több sajtóorgánum is arról számol be, hogy a Krímben nyaralóval rendelkező oroszok közül sokan sietve próbálják eladni értékes villáikat. Amivel Oroszország nehezen néz szembe, hiszen ez a folyamat a háború elvesztését prognosztizálja.  Még szeptember elején az ukrán védelmi minisztérium kijelentette, hogy a félszigeten élő vezető orosz politikusok megpróbálják elköltöztetni családjukat a szigetről, de akkor a hivatalos orosz közmédia cáfolta ezeket az információkat.

Jalta/Fotó: Depositphotos
Jalta/Fotó: Depositphotos

Megtiltották a házak eladását?

A Newsweek által közölt ukrajnai jelentés szerint „annak ellenére, hogy a lakosság biztonságban maradhat a félszigeten, a krími adminisztráció képviselői, az FSZB biztonsági szolgálatának alkalmazottai és a magas rangú tisztek titokban megpróbálják eladni otthonaikat, és sürgősen evakuálják családjukat és rokonaikat a félszigetről.”

A jelentés azt is leszögezi, hogy a kormányzat többféle módon fellép annak megakadályozására, hogy a polgári lakosság eladja házait, vagy elhagyja a régiót, miközben az Ukrajna támadó és sikeres akcióiról szóló információkat elhallgatják. A megszálló hatalom megtiltotta a házak eladását, korlátozásokat vezetett be a krími híd használatában, és minden lehetséges módon megpróbálja megnehezíteni az ellenoffenzívával kapcsolatos információkhoz való hozzáférést – állítja a közlemény.

Valerij Zaluzsnij, Ukrajna védelmi főnöke és Mihajlo Zabrodszkij ügyvéd az akkori riportban bejelentették, hogy a Krím-félsziget lesz a 2023-as offenzíva célpontja. Ez pár hónapja el is kezdődött, hiszen már augusztusban heves robbanások történtek a krími Saki orosz katonai bázison. Oroszország először azt nyilatkozta, hogy baleset volt, majd szabotőrök okozták. Alig néhány hónappal később pedig megtörtént a krími híd felrobbantása.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Putyin Földközi-tengeri birtoka 39-szer nagyobb, mint Monaco

Aki biztosan nem fogja eladni hatalmas magánbirtokát, az Putyin. Navalnij egy riportban kijelentette, hogy az orosz elnök magánbirtoka 39-szer nagyobb, mint Monaco. A központi épületegyüttes körül 68 hektár szolgálja ki az orosz elnök pihenését.

Van itt amfiteátrum, vendégházak, borászat, szőlőültetvények, helikopter-leszálló pálya, osztrigafarmok, illetve egy 2500 négyzetméteres üvegház is.

Nem hiányzik egy 2500 négyzetméter alapterületű, tágas teaház sem, amelyet csak egy 80 méter hosszú völgyhídon keresztül lehet megközelíteni. Navalnij szerint, „egy ilyen óriási híd megnyitása bármelyik orosz régióban óriási szenzáció lenne, de itt csak azért van rá szükség, hogy eljusson az elnök a szamovárjához.”

Hoztak egy templomot Görögországból

Az őrület határát súroló luxus netovábbja, hogy az orosz titkosszolgálat katonai vezetőjének a felesége megvett egy görögországi, közel 600 éves ortodox templomot. Ezt darabjaira szedve először Krinicében rakták újra össze, majd több speciális teherautón szállították a Putyin-birtokra, ahol a kastélykertben újra felépítették.

Elek Lenke

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk