hirdetés
hirdetés

Szerbiai portálon gyűjtötték össze a Vajdaság kincseit

A délvidéki földikutya, Kosztolányi Dezső Aranysárkány című regényének helyszíne, a szabadkai szecessziós épületek, Óbecse napsugaras díszítésű deszkaoromzatai és a ludasi népmesemondás is szerepel abban a gyűjteményben, amely a vajdasági magyar nemzeti kincseket és értékeket hivatott bemutatni és népszerűsíteni.

hirdetés

A honlapot csütörtökön mutatták be Zentán. Gondi Martina, a projektet koordináló Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója a sajtótájékoztatón - a szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint - elmondta: 2013-ban vajdasági szakemberek összeállítottak egy listát a vajdasági értékekről, és ezek közül 64-et fogadott el a hungarikum bizottság.

A honlapon olvasható leírás szerint "az értékek felkutatása az egyes településeken kezdődik, hiszen a helyi értékeket a helyiek ismerik a legjobban. A települési értéktárak kincseiből lehetnek majd a tájegységi, a vajdasági magyar és a kiemelt nemzeti értékek, esetleg hungarikumok is".

Az ertektar.rs honlapon található lista a tervek szerint folyamatosan bővül majd, annak köszönhetően is, hogy az oldalon bárki javaslatot tehet egy-egy felfedezésre váró vajdasági természeti vagy kulturális kincsre.

A projektet a nemzetpolitikai államtitkárság, a Földművelésügyi Minisztérium és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

ertektar.rs
ertektar.rs

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai