hirdetés
hirdetés

Szerdától szabadon utazhatunk Ausztriába

A szövetségi egészségügyi minisztérium május 18. éjféltől hatályos friss rendelete szerint Ausztria az alacsony koronavírus fertőzöttségi mutatókkal rendelkező országokból érkezőkkel szemben eltörli a karantén-kötelezettséget - tájékoztatott a GD Consulting.

hirdetés

Valamennyi Ausztriával szomszédos országból, így Magyarországról is karantén nélkül lehet beutazni. A határon az ellenőrzéskor amennyiben nem vagyunk beoltva, vagy hitelt érdemlően, - angol vagy német nyelvű dokumentummal - nem tudjuk bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestünk a betegségen, akkor negatív koronavírus teszteredményt kell bemutatni.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

Oltási igazolásként szintén angol vagy német nyelvű, az oltás tényét és típusát tartalmazó igazolást, vagy a nemzetközi „sárga oltásigazolást” kell felmutatni. (Ezt a későbbiekben az elektronikus zöld útlevél felválthatja majd.) Fontos, hogy Ausztriában csak az Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást fogadják el, így a BioNTech/Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, és a Janssen mellett a kínai Sinopharm vakcinával oltottak is szívesen látott vendégek. Ellenkező esetben teszttel lehet az oltást kiváltani. Ha nem rendelkezik az utazó belépéskor érvényes teszttel, akkor azt 24 órán belül pótolni kell, amelynek tényét a hatóságok ellenőrizhetik.

Május 31-ig a belépés előtt még szükséges az online felületen regisztrálni. A járvány szempontjából magas kockázatú ország-csoportból való érkezéskor a védettséggel nem rendelkezőkre karantén kötelezettség vár, amelyet legkorábban negatív teszt birtokában 5 nap múlva  lehet  megszakítani. A különösen rizikós, „vírusmutáns” országokból (Brazília, India, Dél-Afrika) érkező repülőkre szóló landolási tilalmat a rendelet június 6-ig meghosszabbította.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk