hirdetés
hirdetés

Tiltott terület is bekerült a Saharun idei útvonalába

Idén áprilisban 5. alkalommal rendezik meg a Saharun amatőr futamot Magyarországról indulva Tunéziáig. A kéthetes rallyn egy tiltott déli területet is az útvonal közé vettek a szervezők, ahova turistaként nem lehet bejutni. A verseny és a kaland kategóriában mindenki saját tudásához mérten vehet részt a futamon, mely a gyönyörű és kihívásokkal teli sivatagba vezeti a résztvevőket.

hirdetés

A Lurdy Házban tartott sajtótájékoztatón Tunézia új nagykövetasszonya, Samia Ilhem Ammar éa Leith Ben Zakour, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal képviselője is részt vett, kifejezve, mennyire örülnek az együttműködésnek. A tunéziai kormány a Saharun verseny mögött áll és támogatja, hogy a szervezés a legjobb körülmények között folyjon és jövőre még több extrával lepjék meg a résztvevőket. Fontos a két ország közötti turisztikai kapcsolat ápolása, mivel a magyarok körében kedvelt úti cél ez az ország. A rally a szabadidős és a sportturizmushoz is hozzájárul, amely csak jobban erősíti az országok közti békét és tükrözi a vendégszeretet.

Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató

A futam főszervezője, Polgár András januárban bejárta a Saharun útvonalát két versenyzővel. Elmondása szerint Tunéziában a biztonsági intézkedések és a rendőri védelem jól kiépített, az átvizsgálásoknál nem kivételeznek senkivel sem. Az ottani emberek - mind a civilek, mind a hatóságok - kedvesek és segítőkészek, bármikor lehet rájuk számítani. Borsa Miklós tévés műsorvezető elmondta: korábban is részt vett már a Saharun versenyen, és ugyanazt várja az idei éveben megrendezett eseménytől, mint ami az előző években volt. Az esti fergeteges bulik, a jó hangulat és néha a nomád életmódhoz hasonlítható körülmények egy felejthetetlen két hetet jelentenek minden résztvevőnek.

A futamról dióhéjban

A Saharun 4800 km hosszú távot, két hetet és hat sivatagi napot foglal magába. A versenyzők benevezett és jól felszerelt autóikkal április 7-én indulnak útjukra a Lurdy Háztól. Mind a verseny, mind a kaland kategóriában 30-30 csapat indulhat el. A verseny kategóriában résztvevőket egy GPS-szerkezet segítségével követik nyomon, mely a pontosságot és a megtett útvonalat méri, majd ez alapján pontozzák őket. A kaland kategóriában sok turisztikai látványosságot vettek a program közé, ezzel is az élményt fokozva. Az útvonal közt szerepel egy elzárt, déli ipari terület is, ahova speciális engedéllyel lehet csak belépni. Az éjszakát itt töltve a gázkutak fáklyáira lehetnek figyelmesek majd a résztvevők. Akik kevésbé ismerik a homokban vezetés praktikáját, azok a sivatagi napok előtt megtanulhatják azt a tapasztaltabb guide-októl és gyakorolhatják, hogyan haladjanak a dűnék között. A megérdemelt pihenést az "Oázis" részeken természetes termálfürdők és wellness-lehetőség biztosítja.

Részletes program és jelentkezés: saharun.org

Jól felszerelt versenyautó
Jól felszerelt versenyautó

Jól felszerelt versenyautó
Jól felszerelt versenyautó

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk