hirdetés
hirdetés

Továbbra se induljon La Palma szigetére!

Mert egy újabb vulkánszáj nyílt a La Palma-i Cuembra Vieja tűzhányón, amely hamut és fekete füstöt bocsát ki magából. Vulkanológusok szerint ez a kitörés is valószínűleg hosszú ideig tart majd.

hirdetés

A vulkán hetek óra lávával, füsttel, hamuval árasztja el La Palmát, és szennyezi a levegőt. A vulkánból kiáramló gázok egyike a kén-dioxid, melynek szaga a záptojáséra emlékeztet, számol be a történtekről a euronews.com hírportál.

 

„Leginkább kénszagot lehet érezni", mondta egy helyi lakos, egy másik pedig arra panaszkodott, hogy asztmás, és azt vette észre, hogy a légszennyezés miatt nehezebben lélegzik, mint máskor.

A láva már több mint 1500 épületet, és közel 700 hektárnyi területet pusztított el La Palmán. Halálos áldozatról nem tudni, de a lávakitörés óta már mintegy 7000 embert kellett kitelepíteni otthonából. Újra több repülőjáratot is törölni kellett.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk