hirdetés
hirdetés

Újabb járványügyi megszorítások péntektől Ausztriában

A legújabb, október 23-tól hatályos járványügyi korlátozások értelmében Ausztriában zárt térben hat, kültéren pedig legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze.

hirdetés

A koronavírus terjedésének lassítását célzó, pénteken hatályba lépő intézkedések alól kivételt képeznek a szervezett rendezvények, amelyek felső létszámkorlátja 1500 fő lesz szabad téren, ezer fő zárt helyen. A magánjellegű összejövetelek közül kivételt jelentek a temetések. A rendezvényeken nem megendegett a catering szolgáltatás nyújtása: étel-itel kínálása, felszolgálása semmilyen formában - írja a GD Consulting. 

A hatóságok ugyanakkor a lakásokban nem fogják ellenőrizni a szabály betartását. A gasztronómiára, vendéglátásra vonatkozó szabályok szerint éttermekben maximum 6 fő tartózkodhat egy asztalnál (plusz kiskorú gyermekek). Tilos a bárok, lokálok előtti ital- és ételfogyasztás a kötelező zárórát követően. Kötelező COVID-19 megelőzési koncepciót és intézkedési tervet készíteni az 50 férőhelynél többel rendelkező vendéglátóhelyeknek. A fentiek szerint tehát a szövetségi kormány által meghatározott szigorításokon túl a tartományok még továbbiakat is bevezethetnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk