hirdetés
hirdetés

Veszélyben a síszezon Ausztriában?

A megugró energiaárak, a szűkülő szállítási és beszerzési kapacitások, illetve az ezzel összefüggő ellátásbiztonság csökkenése már most komoly aggodalommal tölti el az osztrák szállodásokat, valamint a sífelvonókat, hóágyúkat üzemeltető szolgáltatókat - írja a GD Consulting.

hirdetés

„A turisztikai szolgáltatók nyilvánvalóan nem az első helyen állnak a prioritási listán, akik energiahiány esetén áramot kaphatnak” – idéz egy szállodást a az Exxpress hírportál. Mivel Ausztria turisztikai forgalmának nagy része a téli hónapokban realizálódik, így félő, hogy az idei téli szezon megsínyli a magas árak és a kockázatok miatt elbizonytalanodó keresletet – érvelnek az ágazatban dolgozók.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A legnagyobb veszélyt egy energia-vészhelyzet életbe léptetése jelentené, amely drámai kihatással lenne a sífelvonók és a téli infrastruktúra üzemeltetőire, jóllehet a teljes ausztriai energiafelhasználás alig 1,3 százalékát teszik ki ezen létesítmények. További részletek ITT.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk