hirdetés
hirdetés

Világpremier: lányok is feltűnnek a bécsi fiúkórusban

2023 nevezetes dátum lesz a híres Bécsi Újévi Koncert és a bécsi fiúkórus, a Wiener Sängerknaben történetében. Ugyanis most először a fiúkórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is részt vesz a hangversenyen. Ezzel a fiúkórus fennállásának 525. évfordulóját ünneplik közösen.

hirdetés

Világpremierrel indul 2023: a Bécsi Filharmonikusok világhírű Újévi Koncertjén a Wiener Sängerknaben mellett a fiúkórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is fellép. Franz Welser Möst vezényletével Josef Strauss „Heiterer Muth” című polkáját adják elő közösen.

A Wiener Sängerknaben és a Wiener Chormädchen © Lukas Beck, www.lukasbeck.com
A Wiener Sängerknaben és a Wiener Chormädchen © Lukas Beck, www.lukasbeck.com
 

Kevéssé ismert, de a Wiener Sängerknabennek 2004 óta lányszekciója is működik, a Wiener Chormädchen. A kórus jelenleg huszonöt, 9-15 év közötti lányból áll. A Wiener Chormädchen hetente kétszer próbál a Sängerknaben kampuszán, a lányok különböző iskolákba járnak. A lánykórus elsősorban Bécsben lép fel, következő nagy szereplésük a Wiener Sängerknaben jubileumi koncertjén lesz, 2023. május 14-én a Musikvereinben.

A Wiener Sängerknabennek összesen száz tagja van, akik a világ húsz országából származnak, és a kórus augarteni kampuszán laknak és járnak iskolába. A fiúk - négy kisebb kórusra osztva - leginkább külföldön koncerteznek.

A Wiener Sängerknaben idén ünnepli fennállásának 525. jubileumát, ebből az alkalomból egy könyv és egy 25 darabból álló CD-sorozat is megjelenik.

 

(forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, Eurocomm-PR Budapest)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk