hirdetés

Békében és napsütésben zajlik a Taurus Reisen tunéziai tanulmányútja

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyar állampolgárokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok által elrendelt kijárási tilalmat, ám jelenleg Tunéziában - a Taurus Reisen, a Tunisair és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal közös tanulmányútján - tartózkodó munkatársunk békéről, jókedvről és napsütésről számolt be.

hirdetés

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek: január 22-én a tunéziai belügyminisztérium az ország egész területén este 8 és reggel 5 óra között általános kijárási tilalmat rendelt el a tunéziai biztonsági helyzet jelentős romlása miatt.

A kijárási tilalmat a tunéziai belügyminisztérium legutóbb az este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra enyhítette. A tunéziai hatóságok a kijárási tilalom elrendelésével azt próbálják megakadályozni, hogy a feszültség eszkalálódhasson és az átterjedhessen az ország nagyobb városaira.

A konzuli szolgálat ezért arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy a helyi hatóságok utasításait és rendelkezéseit tartsák be, és ennek megfelelően a kijelölt időszakban ne tartózkodjanak közterületen. Továbbá azt is kérik, hogy tanúsítsanak elővigyázatosságot és óvatosságot, kerüljék a tömegrendezvényeket.

Lapunk munkatársa jelenleg is Tunéziában tartózkodik egy száz fős magyar csoport tagjaként, a Taurus Reisen, a Tunisair és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal közös, katalógusbemutatóval egybekötött tanulmányútján. Kollégánk elmondása szerint minimális számú magyar tartózkodik kint, és megerősítette, hogy a kijárási tilalmat este 8-ról 10 órára módosították, de napközben a turistaközpontokban ebből semmit nem lehet érezni.

A sousse-i El Mouradi Palace
A sousse-i El Mouradi Palace


A sousse-i El Mouradi Palace
A sousse-i El Mouradi Palace

Májusig egyébként nem is lesznek charterjáratok Magyarországról, a Tunisairnek van jelenleg három járata Bécsből, amivel kimehetnek a magyarok.

Munkatársunk hozzátette, hogy kint kellemes az idő, süt a nap, és jó pár szálloda áll felújítás alatt, például tartózkodásuk helyszíne, a sousse-i El Mouradi Palace több mint száz szobája is megújult az elmúlt hónapokban. A csoport a sousse-i medinában töltötte a péntek délelőttöt, amit teljesen biztonságosnak ítéltek meg, a helyiek rendkívül kedvesek, és semmilyen fenyegető, biztonságot veszélyeztető tényezőt nem tapasztaltak. Nagyon kevés a turista, elsősorban német nyugdíjasok tartózkodnak kint.

A helybeliek bíznak abban, hogy hamarosan újraindul a magyar turistaforgalom is. Májustól heti öt-hat charterjáratot szerveznek a magyar utazásszervezők - a Taurus Reisen és a Kartago Tours -, részben Monastirba, de egy közös charterük is lesz Djerbára.

Bízva a tunéziai turizmus élénkülésében, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is itt tervezi megtartani áprilisi közgyűlését, melyben a Kartago Tours lesz a partnerük.

A Taurus Reisen katalógusbemutatója
A Taurus Reisen katalógusbemutatója

(forrás: Turizmus Online, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Kiadónk társoldalai