hirdetés
hirdetés

Vendég & Hotel Business Klub, St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Budapest, november 16.

Gault&Millau-sapkák, Élet Vize, Hilton-felújítás, migránshelyzet

Ezúttal az idei GastroDesign versenyünkben többszörösen díjazott új pesti borbár a helyszínünk, amely a főváros egyik legszebb, legpatinásabb, gyönyörűen felújított épületében, az Eiffel Palace-ban kapott helyet. Ahol a luxusról, ötcsillagos szolgáltatásokról szóló előadásokat hallhattunk, majd a topgasztronómia fogásait kóstolhattuk meg – egri St. Andrea borok kíséretében.

hirdetés

Ottjártunkkor még nem tudhattuk, nemcsak mi csodáltuk a ház séfje, Barna Ádám szakmai tudását, hanem a 2016. évi Gault&Millau Magyarország étteremkalauz is őt választotta az év felfedezettjének. És ha már szó volt a topgasztronómiai kalauzról, maradjunk is e témánál. Hiszen első előadónk a kiadvány főszerkesztője, Molnár B. Tamás volt, aki dicsérte a 2015-ben tesztelt hazai éttermeket, szerinte ritka jó évet zár idén a hazai topvendéglátás. Igaz, tömörödik az élvonal, azaz kevés a legmagasabb ponttal értékeltek száma (mindössze egy étterem kapott 17 pontot, azaz három szakácssapkát), viszont a 16 pontosok tábora (ami két

szakácssapkát ér) szépen gyarapodik.Az ismert gasztroszakember kijelentette, gasztronómia terén Budapest lassan lekörözi Bécset. Különleges, álomszép, csepp formájú, 24 karátos arannyal befuttatott palackban rejtőzik egy hazai forrásvíz: az Élet Vize, a LifeWater (LW). Amelyről dr. Gyenge Balázs egyetemi docens, az LW cég egyik tulajdonosa elmondta, energiadús, minőségi, lágy textúrájú, értékes élő víz az övék. Az örök fiatalságot idéző forrásvíz ma a külföldi luxuséttermek egyik legjobban keresett terméke, hiszen nem tartalmaz különböző ásványi anyagokat, fémsókat, ezért nincs semmilyen mellékíze. Szállodai bekészítés során pedig olyan csábító látvány, hogy egy hazai ötcsillagos szálloda bekészítésekből származó bevétele máris ugrásszerűen megnőtt, amióta LW-t kínál vendégeinek a szobákban.

A Danubius-lánc egyik zászlóshajójának, az ötcsillagos Hilton Budapest lobbijának teljes átépítése volt programunk következő témája. Amely ráadásul nem akárhogy zajlott a nyári csúcsidőben: közben végig nyitva volt a szálloda,. A várbeli tophotel felújításának munkálatait, mint Bakody Katalintól, a JAB Csoport magyarországi képviseletének vezetőjétől megtudtuk, Goddhard Littlefair londoni belsőépítész tervei alapján végezték, ehhez választottak megfelelő hangulatú textileket a JAB kínálatából. Londoni oldalról elvárás volt a lángállóság, kopásállóság, speciális kezelési tulajdonságok. Sok-sok bársonyt rendeltek, és még annál is több párnát a lobbiba: 156 darabot. „A párnáinkat naponta megszámoljuk, miközben gyönyörködünk bennük” – fűzte mindehhez hozzá viccesen Árvai Zoltán, a Hilton Budapest igazgatója. Majd a felújítási munkák gyakorlati menete kapcsán elmondta, ideiglenesen egy különtermet alakítottak ki, ahol az Executive lounge-ot, a Guest relationst, valamint a recepciót rendezték be. A teljes átalakítás célja az volt, hogy a meglévő adottságok figyelembevételével olyan végeredmény szülessen, mintha egy új szálloda épült volna. A JAB segítségével mintaszobákat is berendeztek, sőt mintafolyosót is kialakítottak, és elkezdődött a szobák felújítása is. Új, elegáns szövetek kerültek a helyiségekbe, és alapvetően fehér lett, párnával ölelve a várbeli Hiltonban a színvilág. Lukács Csaba, lapunk állandó szerzője szerepelt ez évi utolsó programunk záró előadójaként. Nemrégiben érkezett vissza a magyar–horvát, szerb–horvát határról, ahol a menekülthelyzetről tapasztaltak alapján elmondta, a magyar határ védelmével megbízott szervek vezetői a határ közelében foglaltak maguknak szállást, általában 20-30 százalékos engedményt kaptak a listaárból, cserébe olyan időszakban is száz százalékban üzemelt az igénybe vett jó néhány ház, amikor amúgy a holt szezon beálltával negyedannyi vendég sem tölti meg a hoteleket. Alkoholt nem fogyasztottak, szaunát, masszázst sehol nem vettek igénybe, ellenben kávéból és energiaitalból tetemes mennyiség fogyott.

Csaba folyton a háborús, kritikus övezeteket járva a következőket állapította meg. Az érdekli ilyen esetben a média és a hatóságok embereit: van-e forró víz, gyors internetcsatlakozás, szénsavmentes vízből bőséges ellátmány, a szobában többféle csatlakozási lehetőség, konnektorok, akkuk telefonok stb. feltöltéséhez. És fontos számukra még a bőséges reggeli (hiszen utána egész nap nem jutnak általában ennivalóhoz).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk