hirdetés
hirdetés

Jelentősen erősödött a forint

Az euróval együtt jelentősen erősödött a forint a bankközi devizapiacon délig, az eurót 12 órakor 295,71 forinton jegyezték.

hirdetés

Kereskedők szerint a sikeres spanyol és francia állampapír-aukció váltotta ki a pozitív fordulatot a nemzetközi piacokon. Ez hatott a forint árfolyamára is. A vártnál rosszabb magyar ipari termelési adatok ugyan rontották a hangulatot a forint piacán, ez azonban nem bizonyult tartósnak, a javuló nemzetközi hangulat "felülírta" ezt. Az euró csütörtökön délelőtt az 1,25 dollár körüli szintről 1,26 dollár közelébe erősödött. A forint valamennyi főbb devizával szemben erősödött, az eurót reggel még a 299 forintos szint közelében jegyezték, délig az árfolyam 295,71 forintra gyengült. A svájci frank jegyzése a reggeli 249 forintról 246,40 forintig esett. A japán jent délben 2,9582 forinton jegyezték, szemben a reggeli 3 forint körüli szintekkel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk