hirdetés
hirdetés

Félidőn túl a beruházás

Kulturális központ Martfűn

Félidejéhez közeledik a Martfű Termál SPA egészség és rekreációs központ szolgáltatóházának építése – számolt be november végén a Martfű Termál SPA tulajdonosa.

hirdetés

Tomasovszky László szerint jövő júniusban adják át azt a szolgáltatóházat, amely wellnessközpontot és 300 fős konferenciatermet foglal magában.

A beruházás alapkövét idén májusban tették le. A tulajdonos elmondta, a Martfű Termál SPA soron következő fejlesztése része a 2002-ben kidolgozott komplex elgondolásnak. A napjainkig megvalósult beruházások tervszerű, egymásra épülő beruházássorozat részei.

Az ÉAOP-2009-2.1.2 pályázaton 199,19 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Martfű Termál SPA szolgáltatásainak minőségi fejlesztésére, és a sajtótájékoztató idején ott járt ellenőrök mindent rendben találtak. Terveik szerint a következő évben befejezik a vízi színpad nézőterének építését, amely az elmúlt évben az Örökzöld Tisza Fesztivál egyik helyszíne volt. A 3000 négyzetméteres épületben lesz a korszerű, nagyobb befogadó képességű öltöző, wellnessrészleg (szaunák, konditerem, pihenők, sóbarlang, masszázs), játszószoba, akár 300 fő befogadására alkalmas, szekcionálható konferenciaterem.

A földszinten kap helyet 3 bérbe adható üzlethelyiség (fodrászat, kozmetika, ajándékbolt), valamint a mosoda. Az épület szolgáltatásai több módon érhetők el: az uszoda érintése nélkül, az uszodán keresztül vagy a szállodából közvetlenül. Így a szolgáltatások a szállóvendégeken kívül a nagyközönség számára is elérhetőek lesznek. Az épület megteremti a többlépcsős szolgáltatás lehetőségét. A jelenlegi fürdőszolgáltatások mint alapszolgáltatások megmaradnak. Az új épület megnyitását követően a felszabaduló alagsor (jelenleg öltöző) az egészségügyi kezeléseknek (OEP) tud majd helyet adni. A rendelkezésre álló infrastruktúra miatt kialakítása mind költség mind műszaki szempontból vállalható – mondta Tomasovszky László.

Nem titkolt szándékuk, hogy Martfű kulturális központtá váljon, ezt szolgálja az idén indult „Dokumentumfilmek a vidékről” nemzetközi filmszemle, amelyet minden évben megrendeznek majd.

Pásztor Szilvia
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk