hirdetés
hirdetés

82 százalékos a visszaesés a bécsi szálláshelyeken

Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint az idei szezonban (május-augusztus időszak alatt) 39 százalékkal csökkent a szálláshelyeken a vendégéjszakák száma.

hirdetés

A legdrámaibb visszaesést, a fővárosban mértek: Bécsben 82 százalékkal esett vissza a tavalyi bázishoz viszonyított forgalom. Karintiából jelentették ugyanakkor a legkisebb elmaradást, a szezon eredménye 15 százalékkal múlja „csak” alul a tavalyit - írja a GD Consulting. A külföldiektől a jelzett időszakban 23,8 millió vendégéjszakát generáltak, amely 43 százalékos elmaradás. A beutazás szempontjából meghatározó Németországból negyedével esett vissza a forgalom az osztrák szállodákban a nyári szezon alatt.

 

A belföldi vendégek 15,7 millió éjszakát töltöttek el a hazai szálláshelyeken: ez 7 százalékos elmaradásnak felel meg a tavaly nyári hónapokhoz képest. Csak az augusztus hónapot vizsgálva a belföldi turizmus rekorderedményeket hozott (6,6 millió vé. +23%). Burgenland (+7%), Stájerország (+4%) és Karintia (+2%) szálláshelyei augusztusban összességében pozitív vendégforgalmi szaldóval zártak a 2019-es bázisévhez viszonyítva. Az év első 8 hónapjára vetítve az osztrák turizmus közel 82 millió vendégéjszakával, 29 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk