hirdetés
hirdetés

A Hunguesttől vette a két osztrák hotelt a BDPST

Hétfői hírlevelünkben írtunk arról, hogy a BDPST két osztrák szállodát vett, és decemberben nyitja őket újra. Ezeket a Hunguest Hotels-től vásárolta a társaság.

hirdetés

"Folytatta dinamikus szállodapiaci terjeszkedését a BDPST Group, miután megvásárolt egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget" - írtuk hétfőn, a társaság tájékoztatása alapján. Azt is közölte a cég, hogy a két szálloda, a Relax Hotel és az Alpenblick Hotel a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra, és a BDPST Hotel Management üzemelteti majd őket.

Hétfőn pedig azt írta a portfolio.hu, hogy a BÉT oldalán közölte a Hunguest Hotels tulajdonló Opus Global Nyrt., hogy október 15-én a Hunguest Hotels értékesítette a kizárólagos tulajdonában lévő Holiday Resort Kreischberg-Murau 100 százalékos üzletrészét, amelynek 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képezi az ausztriai Sankt Georgen ob Murau-ban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick.

A fenti szállodák értékesítése az Opus szerint hozzájárulhat az egységesebb termékkínálat kialakításához, továbbá az eladásból befolyó összeg forrást biztosíthat további fejlesztések és akvizíciók finanszírozására.

Az elmúlt hetekben két hírünk is volt arról, hogy a Hunguest bővíti portfólióját: vételi szándéknyilatkozatot tett a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzésére, valamint koncessziós szerződés keretében üzemelteti majd a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő most épülő szállodát a somogyi megyeszékhelyen.

A BDPST is folytatja dinamikus terjeszkedését: októberben vásárolta meg Budapest szívében, a Szabadság tér sarkán található, 50 szobás Iberostar Grand Hotel Budapestet, és a spanyol Murcia tartományban, Los Alcazares településen is vett egy négycsillagos házat, amelyet július 15-e óta üzemeltet. Júniusban pedig a budapesti 137 szobás D8 hotelt vásárolta fel, emellett pedig nagy erőkkel zajlik a budapesti belvárosi szállodája, a Hotel Dorothea fejlesztlése.

Turizmus Online / Portfolio

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk