A Liza Minelli-féle Kabaré belénk égett, ikonikus jeleneteit akkor most felejtsük el!

Ugyanis amit az Erzsébet-híd pesti oldalán előkelően magasodó Matild Palace napokban megnyílt szórakozóhelye, a Matild Café & Cabaret kínál, az egy egészen másfajta megközelítése a kabaré, és legfőképp a revü műfajának. Sokkal inkább a mai kor emberének szóló szuper látványt, tökéletes hangzást és, ehhez szorosan kapcsolódva, fantasztikus gasztronómiai élményt kínál.

Mivel előbb érkezünk a "tett színhelyére" a megadottnál, van egy kis időnk körülnézni a hotel hihetetlenül látványos és monumentális tereiben. Végigbarangoljuk az elegánsan nagyvonalú közösségi tereket, a különleges koncepcióval kialakított recepciós részt, megbámuljuk Matild főhercegné egykori felvételeit és képmásait, aki, akárcsak mi, sosem élt e fényűző falak közt, ő csupán a nevét adta a főváros eme ikonikus építményéhez. Külön örülünk annak, hogy nem tessékelnek ki minket sem a pestiek, sem a külföldiek körében már nagyon felkapott, és a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck étteremből, amikor bekukkantunk oda, sem a ház legfelső szintjén lévő titkos The Duchess rooftop bárba, pedig egyik helyre sem szól a foglalásunk, de ennek ellenére itt is, ott is mosolyogva, előzékenyen körbevezet minket a személyzet.

Pezsgő akrobata módon töltve, vacsora előadással mixelve

Hogy azután pontban időre visszaérjünk a Matild Café & Cabaret szecessziós módon felújított, az egykori Lidó legendás helyéből végtelen tisztelettel és alázattal átalakított, olivazöld és csupa aranyban tündöklő kétszintes tereibe. Ahol elfoglalva helyünket várjuk jól nevelt kisdiákok módjára az est első fénypontját, a háromfogásos, Wolfgang Puck-által összeállított vacsorát. Azért akkor elkezdünk gyanakodni, hogy nem minden úgy történik majd az este folyamán, ahogy előzőleg elképzeltük, amikor középütt egy rúdtáncos lány tölti a welcome pezsgőt poharunkba (!), amelyet egy másik Matild-táncoslány hoz oda minden egyes asztalhoz kedves mozdulattal a vendégeknek.

Ugyanis nem a vacsora kezdődik, hanem maga az előadás! Amelyet tulajdonképpen összefontak a szervezők a vacsora felszolgálásával. Emiatt skippelhetjük azt az előzetes elképzelésünket, miszerint, mivel péntek este érkezünk egy hihetetlenül túlzsúfolt és munkával teli kemény hét után megnézni a show-műsort, így a vacsorát követően nem fogunk kajakómába esni, és néha-néha onnan felrévedve megtekinteni egy-egy részét az előttünk, a forgószínpadon zajló programnak. Vagy pedig, úgy képzeltük, felébredünk majd hébe-hóba a konferanszié egy-egy vicces, hangosabb élcelődésére, netán a bűvész látványos trükkjei zökkentenek majd ki bennünket félálmunkból.

Nem, ebben az esetben erről szó sincs. Sőt, az előadás közben, mintegy annak részeként annyira tökéletesen szervírozza a személyzet az elénk kerülő háromfogásos vacsorát, veszi el csendben, tökéletesen hangtalanul az üres tányérokat, készít az asztalunkra a műsor közben egy-egy újabb fogást, miközben a nagyon profi sommellier végig ügyel arra, hogy mindenki elé a poharakba a megfelelő ital kerüljön, tökéletes hőmérsékletre hűtve, előtte arról halkan részletes információt nyújtva, megbeszélve a vendéggel a legkisebb részleteket, hogy számára a legkedvezőbb italt választhassa.

A Matild Palace személyzetének oktatása, tudásának szintje és kedvessége előtt le a kalappal. Főleg ebben a mai, igencsak durva, a vendéglátást a covid kétéves időszaka után ismételten sújtó, vészterhes időkben.

Az énekes elviszi (hátán) a show-t

Bár saját bevallása szerint a Matild Café & Cabaret színpadán ezzel a péntek esti előadással debütál - olyan, mintha egyenesen odaálmodták volna Gájer Bálint előadását. Akit a hazai közönség a The Voice-ban nyújtott alakítása okán a "Swing hercegeként" ismer, és aki e stílus koronázatlan királya idehaza  már egy jó ideje. Mivel nekünk őt "dobta a gép" - hiszen rajta kívül Radics Gigi, a No Romance, a Latte Maffiato, valamint  a Group’n’Swing adják egymásnak a stafétabotot esténként a show színpadán -, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ezt a műfajt, ezeket a dalokat Gájer magas szintű tudásával és profizmusával bélelve a Jóisten is e színpadra, a revü fantasztikus, csillogó világába teremtette.

Közben persze ne feledkezzünk el zenésztársairól sem - hiszen a teljes műsorát élőben nyomja profi zenészekkel körítve, valamint a Matild-lányok tánctudásáról sem, akik annyira profik a maguk területén, annyira kedvesek, mosolyogva adják elő számaikat, amelyek látványosak, szépek - és ami a legdöntöbb - nem a kabarék, revüműsorok poros világát idézik, hanem annyira ütősek és mai zenére írt koreográfiák, hogy szerintem a világ bármely revüszínpadán megállnák a helyüket. Megkockáztatom: ez a program, úgy ahogy van, koncepcióban és megvalósításban egy üdítő, pihentető és tökéletes kikapcsolódást nyújtó, pörgős világszám.

Amikor a revü újjáéled, és más megfogalmazást nyer Budapest belvárosában 

Ennek az új szórakozóhelynek a megnyitásával újjászületik és más megfogalmazást nyer a jó értelemben vett vendégélmény. Ide - csütörtöktől vasárnapig látogatható a hely - nyugodtan elvihető külföldi vendég, lehet egy ide szervezett esti családi ünnep vagy csak egy pusztán kikapcsolódásra szánt program akár a fiatal generáció számára is.

A Matid Café & Cabaret-ban a revü fantasztikusan csillogó világa ugyanis nem az a leporolt, már-már avétos stílusban megvalósuló showműsor, ami a képzeletünkben él, hanem a szórakoztató éjszakai műsor egy nagyon is mai, nagyon is érthetően látványos megfogalmazása. Neves előadóművészek felsorakoztatásával, profi táncosok közreműködésével, mindez egy háromfogásos fine dining vacsorával mixelve. Olyan üdítő, kultúrált, különlegesen könnyed program, amely sehol másutt nem található jelenleg a fővárosban, egy látványosan exkluzív fénysugár a budapesti éjszakában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Most megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Most megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Biztató eredmények a hazai turizmusban

Biztató eredmények a hazai turizmusban 

Az utazási kedv élénkülését elsősorban az idei több hosszú hétvégével magyarázzák a szakértők.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.